Miltä näyttää vihannestuotannon tulevaisuus? Mitkä tavoitteet ohjaavat tuotannon, markkinoiden ja kulutuksen kehitystä vuoteen 2035 mennessä? Näihin kysymyksiin pureudumme webinaarissa, joka kokoaa yhteen alan toimijat keskustelemaan vihannestuotannon tulevaisuudesta. Ohjelmassa asiantuntijapuheenvuoroja satovaihteluiden hallinnasta, maan kasvukunnon parantamisesta ja markkinoiden kehityksestä. Keskustelussa pohdimme yhdessä konkreettisia tavoitteita ja toimenpiteitä, jotka vievät alaa kohti kestävämpää ja kannattavampaa suuntaa. Tervetuloa mukaan!
Aika: ke 19.3.2025 klo 9.00-11.30
Paikka: etäyhteydellä teamsilla, Liity kokoukseen tästä
Ohjelma
9.00 Tervetuloa, Karoliina Rimhanen, Luke
9.10 Satovaihtelu ja sen hallinta tulevaisuudessa – viljelijöiden näkemyksiä, Terhi Suojala-Ahlfors, Luke
9.20 Maan kasvukunnon tulevaisuus: haasteet ja keinot, Tapio Salo, Luke
9.40 Markkinat ja arvoketjut, Csaba Jansik, Luke
10.00 Ryhmäkeskustelu: Polut toivottuun tulevaisuuteen, vetäjänä Karoliina Rimhanen, Luke
11.15 Päivän yhteenveto ja seuraavat askeleet, vetäjänä Karoliina Rimhanen, Luke
11.30 Tapahtuma päättyy
Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella viimeistään 14.3.2025.
Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki myös sähköpostilla ja jälkikäteen linkki materiaaleihin. Myös ilmoittautumatta voi osallistua. Tapahtuman alustusosiot nauhoitetaan myöhemminkin katsottaviksi.
Tapahtuman järjestävät Monihyötyiset viljelymenetelmät vihannestiloilla (HYÖTY), Viljava vihannesmaa − kestävä tuotanto (VIIVI), Talousosaamisella kohti kilpailukykyistä avomaan puutarhatuotantoa (HortiHubi), Kasviksia suomalaisille – tuotanto ravitsemussuositusten mukaiseksi vuoteen 2035 mennessä (VegUp) ja Huoltovarmuutta ja resilienssiä ruokajärjestelmään (ARMAS) -hankkeet.