22.03.2022 klo 09:00 - 11:30

Ylpeydellä kylästä -webinaari

Maaliskuun lopulla alkaa neljän webinaarin sarja, joka tarttuu maallemuuton nosteeseen ja tarjoilee monipuolisen kattauksen kyläasumisen ja maallemuuton edistämisestä. Ensimmäisessä osassa kuullaan Saimi Hoyerin, Tuomas Kuhmosen ja Miko Heinilän ajatuksia paikkaseksikkyydestä sekä kylien vetovoimasta.

Ylpeydellä Kylästä -webinaarisarja on tarkoitettu kaikille kylien kehittäjille: maallemuuton edistäjille, kylille, kunnille, päättäjille kaikilla tasoilla sekä potentiaalisille maallemuuttajille. Kokonaisuudessa panostetaan asiantunteviin puhujiin ja inspiroiviin esimerkkeihin. Kaikki osat järjestetään etäyhteydellä Teamsin välityksellä.

Ensimmäisessä webinaarissa 22.3.22 klo 9.00 ääneen pääsee Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Tuomas Kuhmonen. Hän uppoutuu näkökulmaan, miten pandemia voi hyödyttää maallemuuttoa ja miltä maailma näyttää kylien näkökulmasta pandemian jälkeen. Toinen puheenvuoro annetaan Kyrö Distilleryn perustajajäsenelle ja tislaamon johtajalle Miko Heinilälle. Miko avaa ajatusta maaseudun paikkaseksikkyydestä ja sen hyödyntämisestä kylien markkinoinnissa ja brändäyksessä. Kolmantena webinaarissa on äänessä hotelli Punkaharjun johtaja Saimi Hoyer, joka toimii myös Suomen Kylät ry:n Ylpeydellä Kylästä -kampanjan suojelijana. Saimi pitää webinaarin inspiraatiopuheenvuoron maallemuutosta ja siitä mitä tunteita kyläasuminen herättää parhaimmillaan.

Ilmoittaudu mukaan Ylpeydellä Kylästä -webinaari | Päijät-Hämeen Kylät (phkylat.fi)

Webinaarisarjan muut osat:

Tiistai 10.5.22 Kylä kehittää – yhteistyön ja hankkeiden mahdollisuudet

Tiistai 13.9.22 Viestintä – kylästä kuuluu

Tiistai 8.11.22 Kyläasumisen kehittäminen – uudet tuulet ja toimivat esimerkit

Liittyvät aiheet