Uutinen
25.05.2023

ÄlyAgri podcast – Savonialla alkaa uusi agrologien suuntautumisvaihtoehto, agroteknologia

ÄlyAgrin verkoston oppilaitosjaksot jatkuvat! Tässä jaksossa Savonialla lehtorina toimiva ja ÄlyAgri -hankkeessakin työskentelevä Mika Markkanen juttelee Krista Jauhiaisen ja Fiia Ritvasen kanssa Savonian luonnonvara-alan opetuksesta ja TKI-ympäristöistä. Iisalmen kampukselta löytyy muun muassa lämpökameroita, drooni ja poikimasimulaattori, sekä osaamista näiden ympäriltä. Jaksossa kuulet, miten näitä hyödynnetään ja kuka niitä voi hyödyntää.

Mika on ollut suunnittelemassa ja pilotoimassa Savonialla käynnistyvää teknologia-agrologin suuntautumisvaihtoehtoa. Tämä uusi suuntautumisvaihtoehto tulee valittavaksi jo aiemmin olleiden yrittäjä ja asiantuntija polkujen rinnalle. Uudelle suuntautumisella ollaan nähty tarvetta, teknologian, robotiikan ja automaation yleistyessä luonnonvara-alalla. Mika kertookin jaksossa millaisia opintojaksoja uusi suuntautumisvaihtoehto pitää sisällään ja millaisia taitoja valmistuvilla uusien opintojaksojen myötä löytyy.

Jaksossa raotetaan myös Iisalmen kampukselle suunnitteilla olevaa teknologia labraa, jonka olisi muun muassa tarkoitus olla opetuksen tukena. Käy kuuntelemassa näistä aiheista lisää Savonian jaksosta!