Uutinen
06.06.2023

Avoimet kylät -päivä

Avoimet Kylät -päivää vietetään jälleen 10. kesäkuuta

– Poikkea kylässä Etelä-Pohjanmaalla!

Tiedätkö sinä, mitä tapahtuu lähikylissäsi kesäkuun toisena lauantaina? Avoimet Kylät -päivä järjestetään tulevana lauantaina 10. kesäkuuta.

Avoimet Kylät on Suomen suurin yleisötapahtuma, sillä mukana on valtakunnallisesti lähes 600 tapahtumaa. Tapahtumapäivänä voi lähteä lähimatkailemaan kylille ja osallistua monipuolisiin tapahtumiin! Kylillä on luvassa muun muassa musiikkiesityksiä, lähiruokaa, kirpputoreja, pomppulinnoja, teatteriesityksiä, poniratsastusta ja lettukestejä.

Etelä-Pohjanmaalta mukana on noin 40 kylätapahtumaa: Voit käydä esimerkiksi kesäkahviloissa, peräkonttikirpputoreilla, saunomassa useammassa eri kylässä, pelaamassa paintballia, osallistua villiyrttikävelylle, osallistua mölkkykisaan, laulaa karaokea tai pyöräillä pitkin lakeuksia.

Voit tarkistaa tapahtumat etukäteen avoimetkylat.fi -sivujen tapahtumakartasta ja suunnitella mahtavan kesälauantain tutustuen paikallisiin kyliin. Päivästä voit jakaa kuvia ja videota sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #avoimetKylät ja #TeeSeKylillä sekä seurata samojen aihetunnisteiden alta tunnelmaa ympäri Suomea.

Avoimet kylät -päivä järjestetään valtakunnallisesti jo yhdeksättä kertaa. Päivän tavoitteena on lisätä kylämatkailua ja samalla tuoda parrasvaloihin kylien monipuolista toimintaa. Erilaisissa tapahtumissa esitellään kyliä matkailijoille, kohdataan kyläläisiä ja kosiskellaan samalla uusia asukkaita.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä paikalliset yhdistykset, kylät, Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät ja kyläaktiivit.

Avoimet Kylät -päivän tapahtumat kartalla

Avoimet kylät lakanabanderolli, jonka juurella maitokärryt, joissa kukkalaatikoissa valkoisia kukkia. Taustalla punainen kylätalo, jonka edessä on kaksi matkailuautoa. Kuvassa on myös Avoimet kylät -logo.