Uutinen
20.06.2024

Ehdota palkinnonsaajaa – Agri-INNO palkinto (10 000e) jaetaan kuudennen kerran

Suomen Messusäätiön 10 000 euron suuruinen Agri-INNO-palkinto jaetaan MaatalousKonemessuilla 17.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa järjestettävien pitchusten voittajalle. Palkinnon saajaa voi ehdottaa 26.9.2024 asti.

Agri-INNO palkinto annetaan henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt innovaation, joka tuo maataloustoimialalle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu. Palkinnonsaajan valitsee raati, jossa on edustajat Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitosta MTK:sta, Maaseudun Tulevaisuudesta,  ProAgriasta, Suomen Messuilta ja Työtehoseurasta. Palkinto jaetaan 17.10.2024 Helsingin MaatalousKonemessuilla.

Raati valitsee palkinnonsaajan. Vuonna 2024 raatiin kuuluvat toiminnanjohtaja Jyrki Wallin Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:sta, päätoimittaja Jouni Kemppainen Maaseudun Tulevaisuudesta, toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko ProAgria Keskusten Liitosta, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen Suomen Messuilta ja toimitusjohtaja Juha Ojala Työtehoseurasta.

Raati ottaa arvioinnissa huomioon muun muassa seuraavia asioita: Palkinnonsaaja on toiminnallaan ja asiantuntemuksellaan edistänyt innovaation syntymistä tai kehittänyt innovaation, josta on mahdollista kehittää merkittävä tuote tai palvelu. Innovaatio on edistänyt toimialan tuottavuutta tai kestävää kehitystä. Palkinnonsaaja on tehnyt innovaatiota tunnetuksi kotimaassa ja ulkomailla.

Voittaja päätetään messuilla tehtävien lyhyiden esittelyjen perusteella. Loppusuoralle valitaan enintään viisi innovaatiota. Ehdotukset perusteluineen voi lähettää 23.5. – 26.9.2024 lomakkeella, joka löytyy verkkosivuilta täältä.

Palkinnon saajat 2019-2023

Vuonna 2019 GrainSense, joka on kehittänyt kädessä pidettävän viljalaatua analysoivan mittalaitteen.
Vuonna 2020 Soil Scoutin perustaja Johannes Tiusanen, joka on kehittänyt kokonaan maanalaisia langattomia maaperäantureita, joiden avulla päästään seuraamaan maaperän kosteus-, lämpötila- ja suolapitoisuusolosuhteita.
Vuonna 2021  Tracegrow, joka on kehittänyt kiertotalousinnovaation paristokierrätykseen.
Vuonna 2022 Nordic Caraway, joka on kehittänyt  Antibioottisen kuminaöljyn
Vuonna 2023 EOD Oy ja innovatiivinen Nanoboost® -happinanokuplageneraattori

MaatalousKonemessujen uutuudet

Agri-INNO palkinnon lisäksi MaatalousKonemessuilla julkaistaan alan medioiden valitsemat Messujen uutuudet tapahtumassa esillä olevista tuotteista. Voittajat valitsee raati, jossa on edustajat Koneviestistä, Käytännön Maamiehestä ja Suomalaisesta Maaseudusta.

Vuoden kattavin ja tärkein maa- ja metsätalousalan ammattitapahtuma

Helsingin Messukeskus (Suomen Messut Oyj) järjestää MaatalousKonemessut yhteistyökumppaneinaan AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus. Tapahtuman ohjelman tuottaa ProAgria alan merkittävimpien järjestöjen ja toimijoiden kanssa

Suomen Messusäätiö on yleishyödyllinen säätiö, joka tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää, jakaen vuosittain noin 500 000 €:n arvosta avustuksia, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Säätiön avustuksilla pyritään vastaamaan aikamme merkittäviin haasteisiin ympäristön, väestömuutoksen, teknologian & digitalisaation, talouden ja kaupungistumisen alueilla.

TÄÄLTÄ LÖYDÄT TARKEMMAT TIEDOT JA HAKULOMAKKEEN >>

www.maatalouskonemessut.fi #maatalouskonemessut #agriinno

Lisätietoja:
Konseptikehittäjä Leo Potkonen, Suomen Messut Oyj, 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
Viestinnän asiantuntija Teija Armanto, Suomen Messut Oyj,  puh. 050 3760 804, teija.armanto@messukeskus.com