Uutinen
23.10.2025

Hämeen ammattikorkeakoulussa käynnistyy maksuton kestävää ruoantuotantoa edistävä koulutus

Haluatko kehittää tilaasi ympäristö huomioon ottaen tai saada muuten ajankohtaista ja käytännönläheistä tietoa kestävästä ruoantuotannosta? Nyt sinulla on siihen tilaisuus: HAMKissa käynnistyy maksuton koulutus, jonka tarkoituksena on edistää kestävää ruoantuotantoa. Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama.

Järjestämme 5 opintopisteen koulutuskokonaisuuksia 27.11.2025-30.4.2026 seuraavissa osa-alueissa:

  • Maaperän terveyden ja kasvukunnon parantaminen sekä ilmastonmuutokseen sopeutuminen
  • Datan hyödyntäminen ja omistajuus maataloudessa
  • Ruoantuotannon kiertotalous ja omavaraisuuden tukeminen

Voit lukea osa-alueiden tarkemmat kuvaukset HAMKin verkkosivuilta. Käsiteltäviä aihe-alueita ovat mm. uudistavan viljelyn periaatteet, maatilan datalähteet, datan hyödyntäminen ja datan omistajuus, kierrättävä maatalous ja biokaasun perusteet.

Koulutus on käytännönläheinen ja opiskelu tapahtuu joustavasti työelämän ohessa. Koulutus on suunnattu erityisesti maanviljelijöille, mutta mukaan voivat osallistua myös maataloustyöntekijät, lomittajat, neuvojat, opettajat ja muut ruokajärjestelmän ammattilaiset. Voit ilmoittautua mukaan yhteen osa-alueeseen tai valita vaikka kaikki kolme!

Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen mukaan 13.11. mennessä: https://www.hamk.fi/koulutussivu/kestava-ruoantuotanto/

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (Jotpa) rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.