Uutinen
29.08.2023

Ilmastokestävää metsänhoitoa ja vesiensuojelua tarinakartoilla

Ilmastokestävää metsänhoitoa ja vesiensuojelua tarinakartoilla

Tarinakartat tarjoavat mahdollisuuden tutustua kotisohvalta Oulun kaupungin metsänhoitoon ja vesiensuojelutoimiin sekä Raahen Kuusiluodon metsänhoitoon ja metsien sertifiointiin virtuaalisesti.

Laaditut tarinakartat ovat virtuaalisia oppimispolkuja. Yksi tarinakartta keskittyy Oulun Valkiaisjärveen ja sen ympäristöön. Siinä esitellään alueen käytön historiaa sekä nykyisiä metsänhoitotoimia ja erityisesti jatkuvaa metsänkasvatusta. Monipuolinen tarinakartta tarjoaa kuvaa siitä, miten alueen metsät ovat kehittyneet ajan myötä.

Toinen tarinakartta keskittyy Niilesjärveen ja sen valuma-alueelle suunniteltuihin ja toteutettuihin vesiensuojelutoimiin. Tavoitteena on ollut parantaa Niilesjärven vesistön tilaa ja veden laatua näiden toimenpiteiden avulla. Tämä tarinakartta tarjoaa ymmärrystä siitä, miten vesiensuojelu on otettu huomioon alueella.

Raahen Kuusiluodon metsäpolun tarinakartta esitellään tämän päivän metsähoitotoimia ja metsien sertifiointia. Tarinakartassa huomioidaan myös alueen käytön historiaa.

– Virtuaaliset tarinakartat ovat hyvä tapa tutustua kohteisiin, mutta kannustan kaikkia käymään myös maastossa paikan päällä. Käynti paikan päällä tarjoaa konkreettisen ja syvemmän kokemuksen alueen ilmastokestävästä metsänhoidosta ja vesiensuojelusta, toteaa projektipäällikkö Riikka-Liisa Heikkilä, Metsäkeskuksesta.

Tarinakartat on toteutettu yhteistyössä Suomen metsäkeskuksen ILMO-ilmastotietoa metsänomistajille -hankkeen ja Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden, Oulun ammattikorkeakoulun, Veljekset Kellola Oy:n sekä yksityisen maanomistajan kanssa.

Tutustu tarinakarttoihin Suomen metsäkeskuksen ILMO-hankkeen verkkosivulla:

ILMO – ilmastotietoa metsänomistajille (metsakeskus.fi)

Lisätietoja:

Riikka-Liisa Heikkilä, projektipäällikkö
puh.050 572 7995
riikka-liisa.heikkila@metsakeskus.fi
ILMO – ilmastotietoa metsänomistajille (metsakeskus.fi)

Suorat linkit tarinakarttoihin: