Uutinen 06.11.2020 Innovaatiopäivät 2020 Innovaatiopäivät järjestettiin 5.-6.11.2020 hybdriditapahtumana, johon oli mahdollista osallistua paikan päällä Vantaan Flamingossa tai seuraamalla tapahtumaa verkon välityksellä. Alta löydät tapahtuman esitysten materiaalit. Videotaltioinnit tapahtumasta löydät Pro Kalan Youtube-kanavalta. Torstai 5.11. Heta Ratasvuori (MMM): Puhaltavatko uudella ohjelmakaudella uudet tuulet Järjestöjen kommenttipuheenvuorot: Irja Skyten-Suominen (Suomen kalankasvattajaliitto): Uusi ohjelmakausi… Uusia tuulia? Pekka Heikkilä (Elintarviketeollisuusliitto): Uusi EMKR-ohjelmakausi, kalanjalostuksen näkökulma Vesa Karttunen (Kalatalouden keskusliitto): Vesistöissä on kalaa ja kalalla on kysyntää. Miten saadaan kalavesiä ja kalastusoikeuksia ammattikalastajille? Alf-Håkan Romar (Nordic Trout oy.): Vesiviljelystrategian mukaan vesiviljelytuotannon kokonaismäärä Manner-Suomessa nousee vähintään 20 miljoonaan kiloon vuoteen 2022 mennessä. Miten tämä saavutetaan? Timo Halonen (MMM): Kotimaisen kalan edistämisohjelma – miten tavoitteisiin päästään? Jari Setälä (Luke): Miten kala-ala koronakeväästä selvisi? Mitä tästä voidaan oppia? Yritysten kommenttipuheenvuorot koronan vaikutuksista: Riku Isohätälä (Hätälä oy.): Koronan vaikutukset Mika Jääskeläinen (Kalatukku E. Eriksson): Koronatoimenpiteet Perjantai 6.11. Vesiviljelyn innovaatio-ohjelma: Markus Kankainen (Luke): Upotettavan verkkoaltaan asennus ja käyttöönotto Janne Ropponen (Syke): Merikasvatuksen ympäristövaikutusten mallintaminen Tapio Kiuru (Luke): Edullista kiertovesikasvatuksen konseptia etsimässä Antti Kause (Luke): Uusi valintatyökalu: Genominen valinta tautiresistenssin parantamiseen Tutkimuksen ja kalastuksen välinen kumppanuus Esa Lehtonen (Luke): Liikuteltavan hyljekarkottimen kehitystyö jatkuu Samuli Taponen (Future Missions oy): Automaattisyötöllä varustettu perkauskone pienelle kalalle Panu Rantakokko (THL): Silakan vierasainepitoisuuksien kehitys Petri Suuronen (Luke): Rysämallien kehittäminen ja rysäkalastuksen tehostaminen Blue Products -innovaatio-ohjelma: Guy Svanbäck (Österbottens fiskarförbund): Blue Products 2.0 – missä mennään? Anu Hopia (Turun yliopisto): Kuluttajatutkimus 2020 – miten suomalaiset haluavat syödä kalansa? Sari Mäkinen (Luke): Kaiken takana on laadukas raaka-aine – Analyysimenetelmiä ja suunnitelmia silakalle Jari Setälä (Luke): Tiekartta lisäarvotuotteiden kehittämiseen Ympäristöohjelma: Antti Lappalainen (Luke): Kokemuksia rannikon fladojen ja kluuvien kunnostuksista Juha-Pekka Vähä (Luvy): Virtavesikunnostuskurssilla tiedot taidoiksi! Elina Järvelä (TEM): Tulosperusteiset rahoitusmallit Aki Mäki-Petäys (Voimalohi Oy): Virikekasvatus tuotannossa Elinkeinokalatalouden markkinointiohjelma Katriina Partanen (Pro Kala ry): Kalatalouden markkinointiohjelma Jaa: