Innovaatiopäivät järjestettiin 5.-6.11.2020 hybdriditapahtumana, johon oli mahdollista osallistua paikan päällä Vantaan Flamingossa tai seuraamalla tapahtumaa verkon välityksellä. Alta löydät tapahtuman esitysten materiaalit.
Videotaltioinnit tapahtumasta löydät Pro Kalan Youtube-kanavalta.
Torstai 5.11.
Heta Ratasvuori (MMM): Puhaltavatko uudella ohjelmakaudella uudet tuulet
Järjestöjen kommenttipuheenvuorot:
- Irja Skyten-Suominen (Suomen kalankasvattajaliitto): Uusi ohjelmakausi… Uusia tuulia?
- Pekka Heikkilä (Elintarviketeollisuusliitto): Uusi EMKR-ohjelmakausi, kalanjalostuksen näkökulma
Vesa Karttunen (Kalatalouden keskusliitto): Vesistöissä on kalaa ja kalalla on kysyntää. Miten saadaan kalavesiä ja kalastusoikeuksia ammattikalastajille?
Alf-Håkan Romar (Nordic Trout oy.): Vesiviljelystrategian mukaan vesiviljelytuotannon kokonaismäärä Manner-Suomessa nousee vähintään 20 miljoonaan kiloon vuoteen 2022 mennessä. Miten tämä saavutetaan?
Timo Halonen (MMM): Kotimaisen kalan edistämisohjelma – miten tavoitteisiin päästään?
Jari Setälä (Luke): Miten kala-ala koronakeväästä selvisi? Mitä tästä voidaan oppia?
Yritysten kommenttipuheenvuorot koronan vaikutuksista:
- Riku Isohätälä (Hätälä oy.): Koronan vaikutukset
- Mika Jääskeläinen (Kalatukku E. Eriksson): Koronatoimenpiteet
Perjantai 6.11.
Vesiviljelyn innovaatio-ohjelma:
Markus Kankainen (Luke): Upotettavan verkkoaltaan asennus ja käyttöönotto
Janne Ropponen (Syke): Merikasvatuksen ympäristövaikutusten mallintaminen
Tapio Kiuru (Luke): Edullista kiertovesikasvatuksen konseptia etsimässä
Antti Kause (Luke): Uusi valintatyökalu: Genominen valinta tautiresistenssin parantamiseen
Tutkimuksen ja kalastuksen välinen kumppanuus
Esa Lehtonen (Luke): Liikuteltavan hyljekarkottimen kehitystyö jatkuu
Samuli Taponen (Future Missions oy): Automaattisyötöllä varustettu perkauskone pienelle kalalle
Panu Rantakokko (THL): Silakan vierasainepitoisuuksien kehitys
Petri Suuronen (Luke): Rysämallien kehittäminen ja rysäkalastuksen tehostaminen
Blue Products -innovaatio-ohjelma:
Guy Svanbäck (Österbottens fiskarförbund): Blue Products 2.0 – missä mennään?
Anu Hopia (Turun yliopisto): Kuluttajatutkimus 2020 – miten suomalaiset haluavat syödä kalansa?
Sari Mäkinen (Luke): Kaiken takana on laadukas raaka-aine – Analyysimenetelmiä ja suunnitelmia silakalle
Jari Setälä (Luke): Tiekartta lisäarvotuotteiden kehittämiseen
Ympäristöohjelma:
Antti Lappalainen (Luke): Kokemuksia rannikon fladojen ja kluuvien kunnostuksista
Juha-Pekka Vähä (Luvy): Virtavesikunnostuskurssilla tiedot taidoiksi!
Elina Järvelä (TEM): Tulosperusteiset rahoitusmallit
Aki Mäki-Petäys (Voimalohi Oy): Virikekasvatus tuotannossa
Elinkeinokalatalouden markkinointiohjelma
Katriina Partanen (Pro Kala ry): Kalatalouden markkinointiohjelma
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili