Uutinen
13.04.2022

Opinnäytetyö: Johtajuuden merkitys korostuu investoivalla maitotilalla

Johtajuuden merkitys korostuu investoivalla maatilalla. Yrittäjän pitää pystyä hallitsemaan kokonaisuutta ja tehdä järkeviä investointeja. Maidontuotanto vaatii monipuolista osaamista kannattavan toiminnan ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Maitotilayrittäjän ammattitaito ja kyky investointien toteuttamiseen on avainasemassa investointien rahoituksessa. Rahoittaja haluaa kehityskelpoisen suunnitelman, joten johtajuuden ja strategian merkitys maatilalla kasvaa.  

Hyvin suunniteltuina toiminnan muutokset sujuvoittavat arkea ja tekevät maatilan toiminnasta kannattavampaa. Esimerkiksi työn organisointi, eläinaineksen ja eläinten hyvinvoinnin parantaminen, satotasojen nostaminen sekä maidon pitoisuuksien ylläpitäminen hyvällä tasolla ovat keskeisiä tulokseen vaikuttavia tekijöitä.  

”Harmittavan vähän tiloilla on keskitytty ajattelemaan johtajuuden merkitystä. Pienilläkin muutoksilla voi olla iso vaikutus toiminnan sujuvoittamiseksi”, toteaa opinnäytetyön tekijä Anna-Maija Smolander. 

Opinnäytetyö on toteutettu yhdessä MTK-Pohjois-Savon kanssa, jonka Facebook-sivuilla ja YouTube-kanavalla julkaistaan neljä opinnäytetyöhön liittyvää videota. Ne julkaistaan 21. huhtikuuta alkaen, ennen opinnäytetyön loppuseminaaria.

Tervetuloa opinnäytetyön loppuseminaariin tiistaina 26.4.2022. kello 10.15–11.45
Savonia-ammattikorkeakoulun Iisalmen kampukselle luokkaan F-2011 tai Zoom-yhteydellä, salasana: LuvaONT

Lisätietoja

Krista Autio, krista.autio@edu.savonia.fi

Anna-Maija Smolander

anna-maija.smolander@edu.savonia.fi