Uutinen
03.11.2023

Kaipaatko apua omistajanvaihdokseen? – Uusi hakupalvelu auttaa löytämään neuvojan Pirkanmaalta

Kaipaatko apua omistajanvaihdokseen?

– Uusi hakupalvelu auttaa löytämään neuvojan Pirkanmaalta

Uusi Uudessa yritysten omistajanvaihdosneuvonnan hakupalvelussa omistajanvaihdoksesta kiinnostunut asiakas saa kotipaikkakuntansa tai maakuntansa ilmoittamalla tiedot alueen maksutonta omistajanvaihdosneuvontaa tarjoavista toimijoista.

Pirkanmaalla palvelussa on mukana on yhteensä 7 omistajanvaihdosneuvonnan tarjoajaa, jotka antavat matalan kynnyksen neuvontaa yrityksen ostamista, myymistä tai sukupolvenvaihdosta suunnitteleville nykyisille ja tuleville yrittäjille. Alueella neuvontaa tarjoavat organisaatiot ovat:

  • Business Kangasala
  • Finnvera
  • Pirkanmaan Yrittäjät
  • ProAgria Etelä-Suomi
  • Suomen metsäkeskus
  • Suomen Yrityskaupat
  • Ylöjärven Yrityspalvelu

Hakupalvelussa tarjottava neuvonta on asiakkaalle maksutonta. Neuvonnassa yrittäjää autetaan edistämään omistajanvaihdosta ja löytämään tarvittavat asiantuntijapalvelut omistajanvaihdoksen toteuttamiseksi.

”Omistajanvaihdospalvelu helpottaa löytämään yrityksille sopivia jatkajia. Omistajanvaihdos on sekä myyjän että ostajan näkökulmasta iso asia ja kaikki apu on tervetullutta. Haluamme palvella yrittäjiä matalalla kynnyksellä ja asiantuntijamme voivat auttaa läpi koko prosessin”, toteaa Päivi Kuusivaara Business Kangasalta kertoo.

Valtakunnallisesti hakupalvelu koostuu yli 120 julkisesta ja yksityisestä toimijasta. Hakupalvelussa on mukana kuntien elinkeinotoimia ja -yhtiöitä, ProAgria, Suomen metsäkeskus, Suomen Yrittäjien aluejärjestöjä, Uusyrityskeskuksia sekä yritysvälittäjiä.

Hakupalvelu on luotu maaseutuyritysten omistajanvaihdosekosysteemin kehittämiseen keskittyvässä hankkeessa. Seinäjoen ammattikorkeakoulun koordinoiman hankkeen kumppaneina ovat Suomen Yrittäjät ry, Suomen Uusyrityskeskukset ry sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto. Hankkeen rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.