Uutinen
18.09.2023

Kasvihuonelivessä tutustutaan kasvihuoneen toiminnanohjausjärjestelmään ja hybridivalaistukseen

ÄlyAgrin livewebinaarit navetasta ja tallista saavat jatkoa kasvihuonelivestä Lepaan puutarhan tomaattikasvihuoneesta 27.9! Webinaarissa Lepaan tuotantopäällikkö Keijo Juntunen kertoo tomaatin viljelystä ja kasvihuoneen toiminnanohjausjärjestelmästä. Valaistukseen liittyen kuulemme, millaista hyötyä hybridivalaistuksesta saadaan vanhaan valaistusjärjestelmään nähden, mitä automatiikkaa uudesta valaistusjärjestelmästä löytyy ja mitä älyteknologiaa siitä voisi tulevaisuudessa löytyä. Lepaan uudesta led-valaistusjärjestelmästä kertoo Stiina Kotiranta Signifyltä. Lepaan puutarhan kerroskasvatuskontin kasvatusolosuhteita on mahdollista säätää automatiikan avulla. Kerroskasvatuskonttia ja jo päättyneen SatoBotti–hankkeen tuloksia webinaarissa esittelee HAMKn tutkimuspalvelupäällikkö Mika Järvinen. Tapahtumassa kuullaan myös HAMKn tutkimustoiminnasta sekä kerrosviljelykontin tutkimustoiminnasta HAMK:n tutkijayliopettajan Marika Tossavaisen kertomana. 

Webinaarin päätteeksi Mari Kosonen Kauppapuutarhaliitosta kertoo mitä alalle kuuluu ja millainen tuottajatilanne alalla on sekä avaa meneillä olevaa Kasvuturpeelle kavereita –hanketta, jossa etsitään kasvuturpeen tilalle sopivia kotimaisia kasvualustamateriaaleja. 

Kasvihuonelive-webinaarin järjestävät ÄlyAgri – ja Marja- ja erikoiskasvitilat kuntoon –hankkeet. ÄlyAgri -hanketta toteuttaa Savonia ammattikorkeakoulu ja sitä rahoittaa TEM Pohjois-Savon liiton kautta. Marja – ja erikoiskasvitilat nousuun –hankkeen päätoteuttajina toimii Savonia ammattikorkeakoulu ja osatoteuttaja Savon ammattiopisto. Hanketta rahoittaa Ylä-Savon Veturi.  

Tapahtuman tarkka aikataulu ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä: