Maitotilayrittäjän on haettava keinoja, joilla voi alentaa maidon yksikkökustannusta. Maidontuotannossa alin saavutettavissa oleva yksikkökustannus riippuu kahdesta tekijästä, tuoteyksikköä kohti käytettyjen panosten määristä ja niiden hinnoista. Tuottavuuteen ja tehokkuuteen vaikuttaminen on maitotilayrittäjän keskeisin keino alentaa yksikkökustannusta.
Näihin teemoihin on keskitytty Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Helsingin yliopiston yhteisessä hankkeessa Kustannusten hallinnalla kannattavuutta maidontuotantoon, joka on päättymässä vuoden 2024 loppuun. Hankkeen tulokset ja havainnot esitellään keskiviikkona 18.12.2024 Seinäjoella loppuseminaarissa, johon on myös etäyhteys saatavilla.
AIKA: Keskiviikkona 18.12.2024 klo 11.00–12.15.
PAIKKA: SeAMK, Kampusranta 9, Frami A 5.krs. Luokka 520.7.
Osallistuminen on mahdollista myös Teams yhteydellä.
Avaus
Kustannusten hallinta johtamisen tukena: Timo Sipiläinen
Investointivaihtoehtojen vertailu: Margit Närvä
Maitotilayrittäjien ja sidosryhmien edustajien näkemyksiä kustannusten hallinnasta: Jyrki Rajakorpi
Kustannusten hallinta vaatii tietojärjestelmän: Matti Ryhänen
Keskustelua
Jos osallistut tilaisuuteen paikan päällä, ilmoitatko viimeistään maanantaina 16.12.2024.
jyrki.rajakorpi@seamk.fi tai 0406807223
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida
Kirjaudu sisään Luo uusi tili