Uutinen
29.05.2024

Kesän tapahtumissa puhutaan maatalouden ja maaseudun kehittämisestä

AgriHubin kumppanit näkyvät ja kuuluvat kesän suurimmissa alan tapahtumissa kesäkuussa Suomi-Areenalla Porissa, heinäkuussa Farmarimessuilla Seinäjoella ja Lepaan puutarhanäyttelyssä elokuussa Hämeessä.

Maaseudun myytit murretaan SuomiAreenalla pe 28.6.2024

Maaseudulla ei voi menestyä. Maaseudulla ei ole harrastuksia eikä ystäviä.

Keskustelu kauppakeskus Puuvillan lavalla, 28.06.2024 klo 12:00-12:45, Siltapuistokatu 10-12, Pori

Tervetuloa murtamaan maaseudun myyttejä! Maaseudun myytinmurtajat on keskustelu, jossa nostetaan esiin aitoja ajatuksia maaseudusta ja maataloudesta – ja murretaan ne tutkimus- ja kokemustiedolla. Kerromme maaseudun ja maatalouden sekä niiden rahoituksen merkityksestä ja vaikutuksista yhteiskunnalle. Keskustelun järjestävät EU:n maatalous- ja maaseuturahoitus, Maaseutupolitiikan neuvosto sekä AgriHubi.

Farmari-messuilla Seinäjoella puhutaan vastuullisesta suomalaisesta ruoantuotannosta

Farmari-lavalla Seinäjoki Areenassa ovat paneelikeskustelujen aiheina torstaina investoinnit, perjantaina huoltovarmuus ja lauantaina osaaminen.  Joka päivä on tarjolla myös ruotsinkielinen paneeli.

AgriHubin koordinaattori Susanna Lahnamäki-Kivelä nousee MMM:n yhteisosaston lavalle 4.7. klo 10.30, missä häntä haastattelee ministeriön Hanna-Kaisa Markkanen aiheesta ”AgriHubi Suomen maatalouden osaamisen ja tiedonsiirron kirittäjänä”.

– Torstaina on luvassa asiaa kiertotaloudesta, kestävästä ja kannattavasta ruoantuotannosta, investoinneista ja datasta. Perjantaina pureudutaan huoltovarmuuteen ja ruokaturvaan sekä riskien hallintaan maatiloilla. Lauantaina aiheina on jaksaminen, maatalousalan osaaminen sekä alan vetovoima, ProAgrian yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Anttila kertoo. 

  • Poimintoja Farmari-lavaohjelmasta to 4.7.2024
    Kestävään ja kannattavaan ruoantuotantoon klo 12:30 – 13:30
    Investoinnit ja omistajanvaihdokset liikkeelle – mistä rahoitus ja miten? klo 14:30 – 15:30

Poimintoja Farmari-lavaohjelmasta pe 5.7.2024
Kestävyys ja vastuullisuus käsikädessä klo 11:00 – 12:00
Huoltovarmuus ja ruokaturva klo 12:30 – 13:30
Maatalous luonnon monimuotoisuuden vaalijana klo 15:30 – 16:30

Tutustu Farmarin koko ohjelmatarjontaan

MTK:lla ja metsänomistajilla asiaa jäsenpalveluista ja -eduista

MTK:n ja metsänomistajien osastolla voit tutustua MTK:n jäsenpalveluihin ja -etuihin ja tavata järjestön johtoa ja asiantuntijoita. Metsäasioista esillä ovat erityisesti syksyllä järjestettävät metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit, joihin ehdolle asettumiseen saa tietoa ja tukea osastolta.

Lisäksi esillä ovat metsänomistajien OmaMetsä -palvelun uudet ominaisuudet, joita ovat:

1.) arvopohjaista metsänhoitoa tukeva tulevaisuusosio

2.) uudistettu puukauppamahdollisuutesi -osio.

OmaMetsä-palvelu on käytettävissä mobiiliappina ja selainversiona.  

OmaMetsän uuden tulevaisuusosion avulla metsänomistaja voi tarkastella metsänsä tulevaisuutta erilaisten arvovalintojen näkökulmasta ja nähdä, miten erilaiset valinnat vaikuttavat metsän hiilivaraston ja puuston arvon kehitykseen.  Tulevaisuusosiossa metsänomistaja voi määrittää, mitä metsän tarjoamia mahdollisuuksia hän haluaa oman metsänsä hoidossa ja hyödyntämisessä painottaa. Tulevaisuusosioon on tuotu metsänhoidollisiin arvoihin perustuva kyselytyökalu, jonka avulla kullekin metsänomistajalle voidaan luoda juuri tämän omia arvovalintoja vastaava metsänhoidon ohjelma. 

Puukauppaosio antaa metsänomistajalle entistä paremmin ajankohtaista tietoa omista puukauppa- ja hakkuumahdollisuuksistaan. Uudistuksella tähdätään helppoihin ja suoriin yhteydenottoihin omalle metsäasiantuntijalle. Käyttäjä näkee uuden etusivunoston, uuden puunhintakuvaajan, minkä data on Qbi:n tuottamaa MTK-dataa, omista hakkuumahdollisuuksista kertovan tiedon, joka ohjaa käyttäjän Puukauppamahdollisuutesi-sivulle. Sivulla esitellään käyttäjälle kiireellisiä, ajankohtaisia ja myöhemmin tulevia hakkuita, hakkuiden poistumia, m3-hintoja ja tuloarviohaarukka. Yksittäistä hakkuuta klikkaamalla näkee lisää tietoja hakkuusta, kuten Tapion digitaalisten metsänhoitosuositusten selitteet.

Lepaalla kohtaavat puutarha- ja viheralan ammattilaiset

Kukkia ja koneita sekä tutkittua tietoa puutarha-alan kannattavuudesta on tarjolla elokuun puolivälissä Hattulassa Hämeenlinnan pohjoispuolella Lepaan puutarhaopistolla. AgriHubin löydät sisähallista messualueen sisäänkäynnin oikealta puolelta Luken osastolta.

Tule juttelemaan Taloustohtorin kanssa keinoista seurata maa- ja puutarhatilasi kannattavuutta.

Lisätietoa Lepaan näyttelystä