Uutinen
31.05.2024

Kuntoporraskisan ensimmäisenä päivänä Lapin Linnavuorella kavuttiin kuuden Eiffel-tornin korkeuteen!

Kuntoporraskisan ensimmäisenä päivänä Lapin Linnavuorella kavuttiin kuuden Eiffel-tornin korkeuteen!

Koko Suomen laajuinen Maaseutuverkoston kuntoporraskilpailu avattiin torstaina 30.5. Satakuntaa kilpailussa edustavat Lapin Linnavuoren kuntoportaat, joita kavuttiin ylös 223 kertaa avauspäivän aikana.

Raumalla sijaitsevalla Lapin Linnavuorella oli vilskettä torstaina 30.5., kun kuntoporraskilpailun avaus toi kylän koulun kolmannen luokan oppilaat tutustumaan porrastreenin saloihin.

Rauman kaupungin liikuntakoordinaattori Kimmo Kouru ohjasi menevän jumpan oppilaille, jotka kilvoittelivat nopeimmista nousuista.

Portaita ylös ja alas viilettänyt Ellen kertoi oppineensa uutta päivän aikana.
– Parasta oli se, kun pääsi kokeilemaan uusia liikkeitä, mitä ei ole ennen kokeillut, hän sanoi.

Lapset juoksevat kuntoportaita.

Portaat kavuttiin ylös 223 kertaa

Kilpailun avajaisiin osallistui myös kuntoportaat rakentaneen Lapin Salama ry:n aktiiveja sekä kylän asukkaita.

Kuntoportaille noin 30 000 euron EU:n maaseuturahoituksen myöntäneen Leader Ravakan toiminnanjohtaja Ulla Kallio avasi kilpailun. Hän korosti avaussanoissaan paikallisten yhteisöjen merkitystä maaseudun elinvoimaisuuden ja harrastusmahdollisuuksien luojana.

– Täälläkin suhteellisen pienellä rahoituksella ja valtavalla talkoomäärällä toteutettiin hienot ja kestävät kuntoportaat historiallisesti mielenkiintoiselle Linnavuorelle. Ja alueen kehittäminen jatkuu, Ulla Kallio sanoi.

Portaat rakennettiin niin laadukkaasti, että rakennusprojektin veturina toiminut Juhani Leino uskaltaa antaa niille 50 vuoden takuun.

– Portaiden valmistumisen jälkeen asukkaat ovat pitäneet portaista hyvää huolta ja  hoitaneet kunnossapidon, kuten aurauksen, Leino kertoi.

Kilpailun avauspäivän aikana kuntoportaiden kävijämittariin kertyi 223 nousua. 8 metrin korkeuteen kohoavien portaiden kohdalla se tarkoittaa, että portaita noustiin päivän aikana kuutta Eiffel-tornia vastaavaan korkeuteen!

Kävijöitä kerätään 30.9.2024 asti

Mukana kilpailussa on 18 EU:n maaseuturahoitusta saaneet kuntoportaat eri puolilta Suomea. Portaisiin on asennettu kesän ajaksi kävijälaskurit ja voiton nappaavat ne portaat, joita on noustu eniten syyskuun loppuun mennessä.

Mies tarjoilee mehua muovimukeissa.
Lapin Salaman puheenjohtaja Seppo Ala-Siuru tarjoili mehua kuntoporraskilpailun avauksessa.

Lapin Linnavuoren kuntoportaat:

  • Lapin Salama käynnisti rakennushankkeen vuonna 2019, ja portaat valmistuivat 2020.
  • Leader Ravakka myönsi hankkeeseen EU:n maaseuturahoituksen tuen. Lisäksi paikalliset yrittäjät ovat tukeneet hanketta.
  • Kuntoportaissa on 67 askelmaa.
  • Portaat rakennettiin talkootyönä, ja talkoita kertyi 1500 tuntia.
  • Kuntoportaiden osoite on Sahamäentie 4, Lappi.