Uutinen
29.08.2023

Kyläareena alkaa torstaina! Osaa ohjelmasta voi seurata etänä 

Valtakunnallinen Kyläareena alkaa torstaina Salossa!

Osaa ohjelmasta voi seurata etänä 

Maaseudun ja kylien oma festivaali Kyläareena alkaa tänään Salon Lehmirannassa. Tapahtumassa keskustellaan muun muassa talkookulttuurin merkityksestä, maaseudun elinvoimasta ja seuraavan sukupolven ajatuksista suomalaisesta maaseudusta. 

Kyläareena on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, joka kerää Suomen paikallistoimijat yhteen kouluttautumaan, keskustelemaan, kohtaamaan ja juhlimaan. Tämän vuoden Kyläareena järjestetään Salossa Lehmirannan lomakeskuksessa 31.8.–1.9. Luvassa on mielenkiintoinen tapahtuma, joka tuo Varsinais-Suomeen toistasataa ihmistä: kyläkehittäjiä, asiantuntijoita, tutkijoita, maaseudun kehittäjiä, viestijöitä, päättäjiä ja poliitikkoja.  

Kyläareenassa on työpajoja, tutustumisretkiä, innostavia puheenvuoroja, koulutusta, verkostoitumista ja kyläkestit, joissa palkitaan muun muassa ansioituneita paikallistoimijoita ja Suomen Vuoden Kylä ja Vuoden Leader-kylähanke. Ilmoittautuminen tapahtumaan on jo päättynyt, mutta osaa ohjelmasta voi seurata etänä.  

Torstain Kyläkestien valtakunnallista palkintogaalaa voi seurata suorana lähetyksenä klo 19.45.–21.15. Suora lähetys löytyy Youtubesta tästä linkistä. 

Perjantain iltapäivän ohjelmaa pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä Suomen Kylien Facebook-kanavan kautta klo 12.30–14.15 tästä linkistä. 

Ohjelma perjantain Facebook-livessä: 

 • 12.30 Kansainvälinen maaseutu ja Finest Future -toimintamalli maaseudulla: Peter Vesterbacka ja kansanväliset lukiolaiset 
 • 13.00 Viikonloppumaalaisen voimapuhe maaseudun puolustajille: Anna Perho, monipaikkainen toimittaja 
 • 13.30 Maaseudun muuttajat -paneelikeskustelu:
  Ponssen hallituksen jäsen Juha Vidgrén
  Kansanedustaja Olga Oinas-Panuma, (kesk.)
  Kansanedustaja Mikko Lundén (ps.)
  Vuoden kylän Koittilan edustaja Maisa Juntunen, Koittilan kyläyhdistys