Uutinen
14.07.2022

Lähiruokapäivä – lähde mukaan lähiruokatrendin aallonharjalle ja ryhdy järjestäjäksi!

Valtakunnallista Lähiruokapäivää vietetään jälleen lauantaina 10.9.2022. Ilmoittautuminen Lähiruokapäivän tapahtuman järjestäjäksi on avoinna tapahtumapäivään saakka!

Lähiruokapäivä kutsuu ihmisiä tutustumaan lähiruoan tuottajiin sekä maaseudun muihin toimijoihin, matkailu- ja elämyspalveluihin sekä erilaisiin yhdistyksiin. Kyseessä on siis oikea maaseudun avointen ovien tapahtuma, mikä on oiva tilaisuus tehdä työstänne, tuotteistanne ja tiloistanne tuttuja ihmisille lähellä ja kauempanakin!

Lähiruokapäivän järjestäjäksi ovat lämpimästi tervetulleita niin lähiruuan ystävät kuin rautaiset ammattilaiset. Mukaan toivotaan ruoantuottajia, tiloja, puutarhoja, elintarvikkeiden jatkojalostajia (esim. juustolat, myllyt), matkailu- ja elämysalan ammattilaisia sekä yhdistyskentän koko kirjoa Martoista metsästysseuroihin. Oman Lähiruokapäivän tapahtuman voi järjestää yksin tai yhdessä vaikka naapurin kanssa. Lähiruokapäivään osallistuvat kohteet voivat pitää ns. avoimet ovet, myydä tuotteitaan sekä järjestää halutessaan vierailijoille oheisohjelmaa – vain mielikuvitus on rajana!

Ilmoittautumalla aikaisin hyödyt yhteisestä Lähiruokapäivän organisoimasta markkinoinnista sekä voit tilata ilmoittautuessasi osallistujaksi tapahtumaan 12.8.2022 mennessä maksutta Lähiruokapäivän materiaalipaketin, jonka avulla voit virittäytyä Lähiruokapäivän tunnelmaan sekä koristella tapahtumamiljöötä. Vinkkaamme myös paikallisille sekä valtakunnallisille medioille Lähiruokapäivän kohteista ennen tapahtumapäivää.

Näin ryhdyt järjestäjäksi

  1. Ensin rekisteröidy Lähiruokapäivä.fi -sivustolle käyttäjäksi. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus edellisten vuosien tapahtumapäivistä, kirjaudu sisään.
  2. Rekisteröitymisen jälkeen kirjaudu sisään sivustolle ja täytä ilmoittautumislomake tilastasi tai tapahtumastasi.
  3. Tilaa Lähiruokapäivän materiaalipaketti 12.8.2022 mennessä Oma sivu -välilehdeltä löytyvällä lomakkeella, paketti on maksuton ja se postitetaan kotiovellesi ennen tapahtumapäivää.

Lähiruokapäivään osallistuville kohteille järjestetään etäyhteyksin webinaareja tapahtuman järjestämisen tueksi. Löydät jo menneiden webinaarien tallenteet täältä.

Ota siis tilaisuus vastaan ja lähde järjestämään ikimuistoista päivää itsellesi ja Lähiruokapäivän vieraille. Tervetuloa mukaan!

Lisää tietoa:

Lähiruokapäivän sivut

Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut, heidi.kohtala@ruokavirasto.fi , 050 572 3368