Uutinen
10.05.2024

Lähiruokapäivää juhlitaan kaksi päivää – ilmoittautuminen tapahtuman järjestäjäksi on nyt avoinna

Lähiruokapäivää juhlitaan kaksi päivää – ilmoittautuminen tapahtuman järjestäjäksi on nyt avoinna

Valtakunnallista Lähiruokapäivää juhlitaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksi päivää, 7.-8.9.2024. Ilmoittautuminen Lähiruokapäivän tapahtuman järjestäjäksi on nyt avoinna!

Lähiruokapäivänä juhlistetaan kotimaista ruoantuotantoa ja maaseutua ympäri Suomen. Lähiruokapäivänä pääset tutustumaan paikallisiin tuottajiin ja yrityksiin, ostamaan tuoreita raaka-aineita ja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään sekä tietenkin nauttimaan herkullisesta lähiruoasta. Monissa kohteissa on myös mahdollisuus päästä tutustumaan eläimiin, koneisiin ja pihapiirin. Kyseessä on siis oikea maaseudun avointen ovien tapahtuma.

Vuosi vuodelta kasvanut Lähiruokapäivä kasvaa vuodelle 2024 entisestään, kun tapahtuma laajenee kaksipäiväiseksi. Vuonna 2024 Lähiruokapäivään osallistuvat tapahtumajärjestäjät voivat pitää ovensa auki kahtena päivänä: lauantaina 7.9. sekä halutessaan myös sunnuntaina 8.9. Lauantai toimii Lähiruokapäivä-viikonlopun päätapahtumapäivänä, jolloin kaikki Lähiruokapäivän tapahtumajärjestäjät toivottavat vierailijat tervetulleiksi.

Ilmoittaudu tapahtumajärjestäjäksi

Lähiruokapäivä on tarkoitettu kaiken kokoisille ja näköisille tuottajille, tiloille, puutarhoille, palveluille, ruoka-alan ammattilaisille, yrittäjille sekä jatkojalostajille, jotka työskentelevät suomalaisen lähiruoan parissa. Lähiruokapäivä on muutakin kuin ruokaa, joten mukaan toivotaan myös maaseudun elämysmatkailun tuottajia sekä muita toimijoita, aina yhdistyksiä ja seuroja myöten.

Lähiruokapäivään osallistuneiden kohteiden, sekä kohteessa vierailevien vierailijoiden, määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Viime vuonna ovensa avasi 314 yritystä ja tilaa ympäri Suomen. Pistetäänkö jälleen paremmaksi?

Ilmoittaudu siis hyvissä ajoin mukaan tapahtuman järjestäjäksi Lähiruokapäivän verkkosivulla.