Uutinen
01.06.2023

Lapin maaseutuviestinnän koordinaattorin esittely

Lapin maaseutuviestinnän koordinaattorin esittely

Terve kaikille!

Olen Heidi Hannula ja aloitin juuri Lapin ELY-keskuksella maaseutuviestinnän koordinaattorina. Hyppäsin tehtävään koulutuskuntayhtymä Lappian TILMA – Tiedosta tekoihin Lapin maaseudulla -hankkeesta toukokuun aikana.

Olen varttunut Sassalin kylässä maatilalla, ja myöhemmin opiskellut sekä työskennellyt Oulussa. Koulun penkkiä kuluttaessa olen saanut tutkinnot kulttuurinantropologian maisterina, media-assistenttina ja ravintolakokkina. Näillä aloilla olen sittemmin myös työskennellyt. Yliopisto-opintojeni aikana suuntauduin erityisesti Lapin maaseudun elinvoimaisuuteen, joten olenkin erittäin mielissäni aloittelemassa työtä tämän aiheen parissa.

Uusi työ on lähtenyt käyntiin kovalla perehtymisellä tähän mielenkiintoiseen toimenkuvaan. Jatkan osittain samaa työtä mitä monille tuttu Lapin keino -hanke on ansiokkaasti tehnyt viime vuosina.  Muutoksena tässä on erityisesti maatalouspuolen sisällyttäminen tiiviimmin yhteiseen viestintään. Koordinoin jatkossa Lapin alueen maaseuturahoituskauden viestintää yhteistyössä kuntien maaseutuviranomaisten, Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen asiantuntijoiden kanssa.

Viestintää suunnataan siis kaikille potentiaalisille tuenhakijoille ja maaseudun toimijoille. Yhteistyötä tehdään muun muassa viljelijöiden, kehittäjien ja maaseudun yrittäjien kanssa. Luvassa on esimerkiksi monenlaisia tapahtumia ja mielenkiintoisia juttukeikkoja.

Jatkossa tulen päivittämään maaseutu.fi/lappi sivuja, jotka on suunnattu kaikille maaseuturahoituksesta kiinnostuneille. Sivu toimii inspiroivana alustana ja tiedonlähteenä ja siellä julkaistaan ajankohtaisia asioita ja tapahtumia, aineistoja ja tarinoita Lapin maaseuturahoituksen mahdollisuuksista. Lisäksi on käytössä maaseutuverkosto.fi, josta löytyy maaseudun kehittäjien verkostoalusta ja laaja materiaali- ja tietopankki. Lapinkeino.fi -sivuja ei enää jatkossa päivitetä.

Jatkan entisiä Lapin keinon somekanavien ylläpitoa, joihin tulee sisältöä maaseuturahastoon sekä Lapin maaseutuun liittyvistä asioista. Somekanavat jatkavat eloaan mahdollisimman pian, joten pysykäähän kuulolla. Monet tutut ja hyväksi koetut käytännöt Lapin keinon ajoilta tulevat varmasti jatkumaan ja uusiakin saa ehdottaa. Viedään yhdessä aktiivista ja vaikuttavaa viestiä Lapin maaseudulla eteenpäin!

Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä!

Heidi Hannula, 0295 037 160, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi