Uutinen
26.06.2024

Maaseudun kuntoporraskilpailun avajaisia vietettiin Menestyksen portailla 30.5. – iloa ja liikettä Iisalmessa!

Valtakunnallisen maaseudun kuntoporraskisan avajaisia vietettiin Iisalmessa Menetyksen portailla Paloisvuorella 30.6. Iloa ja liikettä riitti koko iltapäivän, avajaistilaisuus keräsi kuntoportaisiin toista sataa innokasta nousijaa aina vauvasta vaariin.

Jokainen portaat valloittava nuori ja lapsi, sekä lapsenmielinen sai oman mitalin PalkintoPKP:n lahjoittamana. 

Maaseutuverkoston järjestämässä leikkimielisessä kesäkisassa selvitetään, missä päin Suomea noustaan ahkerimmin EU:n maaseuturahoitusta saaneita kuntoportaita. Samalla kannustetaan suomalaisia liikkumaan maaseudun upeissa kohteissa. Pohjois-Savossa kisaportaiksi valikoitui Iisalmessa sijaitsevat Menestyksen portaat. Yhteisessä avajaistilaisuudessa haluttiin tarjota liikunnan iloa kaikille iästä ja kunnosta riippumatta.

– Me Iisalmen kaupungilla iloitsemme, että valinta osui nimenomaan Menestyksen portaisiin! Paloisvuoren ympäristössä luonto ja maksuttomat matalan kynnyksen liikkumismuodot on vahvasti läsnä. Toivomme tapahtuman ja porraskisan myötä yhä useamman liikkujan löytävän tiensä Paloskin upeisiin maisemiin, iloitsee Iisalmen kaupungin liikuntasuunnittelija Elina Juntunen.

Tilaisuudessa oli mukana paljon eri tahoja järjestämässä monipuolista ohjelmaa. Perheen pienimmille löytyi liikuntarata Jekku-Jänön johdattamana. Tapahtuman aikana alueella oli käynnissä Iisalmen Visan viikkorastit ja LadyLine Iisalmi opasti portaissa erilaisia liikkumistapoja. Kuumana päivänä nesteytyksestäkin huolehdittiin, sillä tapahtumassa oli tarjolla virvokkeita Olvilta ja Iisalmen Citymarketilta.

Mestarit mukana!

Moni oli kiinnostunut näkemään Iisalmen Peli-Karhujen Mestis mestaruuspokaalin, josta jaettiin PalkintoPKP:n lahjoittamat mitalit kaikille portaat valloittaville lapsille ja nuorille. Tapahtumassa pääsi juttelemaan ja tapaamaan IPK:n ja PK37:n pelaajia ja valmennusryhmää, sekä 10.5. Euro Marathons -haasteelta palannutta Sukevan Sulttaani Mika Hujasta.

Ennen kuin yleisö päästettiin rappusiin, Sukevan Sulttaani Mika Hujanen ja PK-37-jalkapalloseuran pelaaja Niklas Sahlström kirittivät toisiaan ottamaan pohja-ajan kuntoportaiden nousuun.


Käy päihittämässä kuntoportaiden pohja-aika 25,29 tai haasta kaverisi kisaan!

Huikean ja tiukan kisanousun päätteeksi saimme pohja-ajan lukemalla 25,29. Kesän ajan sinulla on mahdollisuus käydä testaamassa, nousetko portaat nopeammin kuin Niklas Sahlström!

Mikäli haluat kuitenkin ottaa nousun rauhallisemmin, sekin onnistuu. Menestyksen portaat sopivat hyvin monenlaiseen harjoitteluun. Kuntoportaiden nousu on hyvä tapa vahvistaa omaa kuntoa(an) ja toimintakykyään. On laskettu, että 50 päivittäistä porrasaskelmaa voi laskea sydän- ja verisuonitautien ja jopa sydänkohtauksen riskiä 20 prosentilla. Samalla kuntoportaissa saa raitista ulkoilmaa ja pääsee ihailemaan upeita maaseudun maisemia.

Kilpailussa mukana olevat kuntoportaat ovat kaikkien vapaassa ja maksuttomassa käytössä. Kisaportaisiin on asennettu laskuri, joka mittaa nousut kesäkuun alusta syyskuun loppuun saakka (30.9.), eli kipaise Iisalmessa ollessa Menestyksen portaat ylös ja auta Pohjois-Savo voittoon!

Tapahtumaa oli järjestämässä Pohjois-Savon Leader-ryhmät yhteistyössä Pohjois-Savon Liikunnan ja Iisalmen kaupungin kanssa. Mukana järjestelyissä oli myös useita tahoja, kiitos kaikille!

Mikä kuntoporraskisa?

Maaseutuverkoston kuntoporraskisassa 2024 selvitetään, missä päin Suomea noustaan ahkerimmin EU:n maaseuturahoitusta saaneita kuntoportaita.

Jokainen nousu lasketaan – kaikkiin kisassa oleviin portaisiin on asennettu mittari, joka laskee portailla tehdyt nousut.  Kuntoporraskisa on käynnissä 30.5.-30.9.2024

Kilpailussa on mukana 18 portaat eri puolelta Suomea. Voittajaportaille on luvassa kaikkia alueen asukkaita liikuttava palkinto!

Kilpailussa mukana olevat kuntoportaat on rakennettu paikallisten asukkaiden toimesta hankkeissa, joihin on saatu EU:n maaseuturahoitusta.

Kuntoporraskisa on mukana Olympiakomitean Toimintakykyinen maa ja kansa -kampanjassa.