Uutinen
01.07.2024

Maaseudun myyttejä murrettiin SuomiAreenassa – katso tallenne MTV3 Katsomossa!

Maaseudulla ei voi menestyä. Maaseudulla ei ole harrastuksia eikä ystäviä. Maaseudulla kaikki tehdään aina niin kuin ennenkin.

Näitä myyttejä murrettiin Porin SuomiAreenan Puuvilla-lavalla 28.6.2024.

Maatilayrittäjämme ovat aktiivisia hakemaan uutta tietoa muilta yrittäjiltä, muilta toimialoilta ja muista maista, iloitsi AgriHubin koordinaattori Susanna Lahnamäki-Kivelä.

SuomiAreenan Myytinmurtajat-keskustelun 28.6.2024 juonsi HS:n toimittaja Tuomas Peltomäki.

Rakennekehityksen myötä tilakoko on kasvanut ja tämä vaatii erilaista teknologiaa. Siksi puhutaan niin paljon älymaataloudesta, jotta saadaan täsmällistä tietoa pellosta ja pystytään tekemään tietoon perustuvaa päätöksentekoa maatilayrityksen johtamisessa, Susanna Lahnamäki-Kivelä kiteytti uuden tekemisen maataloudessa.

AgriHubin koordinaattori Susanna Lahnamäki-Kivelän vieressä lavalla istunut Sunniemen kartanon maatilayrittäjä Toni-Anton Mattila kertoi innovoinnista porkkananviljelyn näkökulmasta. Rahoitus- ja neuvontapalvelut ovat olennaisia nuorille yrittäjille kun tilakoot kasvavat. Maaseudulla on paljon tietoa ja taitoa, jopa markkinointiosaamisessa, kunhan se pystytään oikeanlaisesti kanavoimaan, olivat hänen pointtinsa keskustelussa.

Katso keskustelun tallenne MTV Katsomosta