Uutinen
16.05.2023

Maaseuturahoituskauden avaustilaisuus Etelä-Pohjanmaalla

Maaseuturahoituskauden avaustilaisuus Etelä-Pohjanmaalla kokosi yhteen maaseudun kehittäjiä

Tilaisuus keräsi yhteen eteläpohjalaisia maaseudun kehittäjiä ja yrittäjiä kuulemaan alkaneen maaseuturahoituskauden 2023-2027 kehittämis- ja yritystuista.

Pääpainona 10.5. järjestetyssä tilaisuudessa olivat ELY-keskuksesta myönnettävät maaseudun kehittämistuet sekä maaseudun yritystuet. Tilaisuus järjestettiin Seinäjoella, Framin tiloissa. ELY-keskuksen asiantuntijat kävivät läpi eri tukimuotoja ja Etelä-Pohjanmaan alueellisen maaseudun kehittämissuunnitelman vuosille 2023-2027. Leader-ryhmät esittelivät myös omat tukimahdollisuutensa.

Valtioneuvosto hyväksyi maaseudun kehittämisen hanketukia ja yritystukia koskevat asetukset maaliskuun lopulla (mmm.fi). Hanke- ja yritystukien haku tapahtuu sähköisenä HYRRÄ-asiointipalvelussa. Haut avautuvat vaiheittain kesän ja syksyn 2023 aikana. Tarkemmat tiedot, mitkä tukimuodot avautuvat hakuun ensimmäisinä kesäkuun lopulla voit lukea tästä tiedotteesta. Hakujen avautumisen tarkemmat ajankohdat tiedotetaan erikseen Ruokaviraston sivulla ja myös Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen sosiaalisen median kanavissa sekä Uutisjyvät-uutiskirjeessä (Tilaa Uutisjyvät keha.viestitys.fi).

Tilaisuuden materiaalit:

CAP-kauden painopisteitä lyhyesti (PDF)

Etelä-Pohjanmaan alueellinen maaseudun kehittämissuunnitelma lyhyesti (PDF)

Maaseudun kehittämisen tuet ELY-keskuksesta maaseuturahoituskaudella 2023-2027 (PDF). Mukana koulutus- ja tiedonvälityshankkeet, yhteistyöhankkeet ja yleishyödylliset investoinnit.

Maaseudun yritystuet ELY-keskuksesta maaseuturahoituskaudella 2023-2027 (PDF)

Leader-rahoitus maaseuturahoituskaudella 2023-2027 (PDF)

Hanke- ja yritystukien hakeminen, valintaperusteet ja -menettelyt (PDF)

Yleistä kustannusmalleista (PDF)