Uutinen
25.10.2023

Maaseutuviestintää tehdään yhdessä Pirkanmaalla

Maaseutuviestintää tehdään yhdessä

EU:n maaseutu- ja maatalousrahoituksen viestinnän tavoitteena on, että rahoituksen mahdollisuudet ja vaikutukset tunnetaan laajasti. Pirkanmaalla maaseudun kehittämisestä kiinnostuneen kannattaa ottaa seurantaan omat alueelliset maaseutu.fi/pirkanmaa-kanavat ja tulla mukaan tekemään viestintää!

Tänä vuonna alkaneella EU:n maatalouspolitiikan rahoituskaudella 2023–2027 monet rahoitusmuodot ja tukien ehdot uudistuivat. Uutta on myös viestinnän aiempaa suurempi rooli toimeenpanossa sekä kaikessa maaseutu- ja maatalousrahoituksella tapahtuvassa toiminnassa.

Satsaamalla viestintään varmistetaan, että rahoituksen mahdollisuudet tunnetaan, ja että tuensaajat osaavat hakea rahoitusta. Viestinnän avulla myös tuodaan esiin rahoituksen vaikutuksia, jotta kaikki suomalaiset ymmärtäisivät elinvoimaisen maaseudun ja kestävän ruoantuotannon merkityksen koko Suomelle.

EU:n maaseutu- ja maatalousrahoituksen viestintää eli maaseutuviestintää tehdään yhdessä koko maaseutuverkoston – kehittäjien, hallinnon ja sidosryhmien – sekä tuensaajien kanssa. Tuensaajia voivat olla maaseudun yritykset, yhteisöt ja asukkaat.

Pysy mukana Pirkanmaan maaseudun kehittämisessä

Pirkanmaalla maaseutuviestinnän kotipesä on alueellinen maaseutu.fi/pirkanmaa-sivu, jonne kootaan tärkeää alueellista tietoa tukihaun tueksi. Sivulla julkaistaan myös ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia sekä tarinoita maaseuturahoituksella tuetuista yrityksistä ja hankkeista Pirkanmaalta. Kannattaa myös tilata Pirkanmaan maaseutu-uutiskirje alla olevasta linkistä. Otamme mielellämme vastaan sisältöideoita!

Maaseutuviestintää Pirkanmaalla koordinoi ja kehittää maaseutuviestinnän koordinaattori Laura Pekkala, joka työskentelee Pirkanmaan elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksessa tiiviissä yhteistyössä Pirkanmaan Leader-toimintaryhmien ja kuntien maaseutuhallinnon kanssa. Maaseutuviestintää ohjaa viestinnän ydintiimi, jossa on edustajia kaikista edellä mainituista EU:n maatalouspolitiikkaa toimeenpanevista organisaatioista.

Vuoden vaiheessa käynnistyy Pirkanmaan laajemman viestintäverkoston toiminta, johon kutsutaan mukaan maaseudun kehittämisen parissa työskentelevät tahoja. Nyt onkin oiva hetki kertoa toiveensa siitä, mitä juuri Pirkanmaalla olisi tärkeää tehdä viestinnän saralla.

Olethan yhteydessä maaseutuviestinnän koordinaattori Laura Pekkalaan (laura.pekkala@ely-keskus.fi), jos sinulla ideoita tai toiveita Pirkanmaan maaseutuviestinnän kehittämiseen.

Ota Pirkanmaan kanavat haltuun!

Aluesivu: Maaseutu.fi/pirkanmaa

Maaseutu.fi/pirkanmaa on alueen maaseutu- ja maatalousrahoituksen viestinnän kotipesä, jonne kootaan alueellista tietoa rahoitushaun tueksi ja tarinoita rahoituksella toteutetuista hankkeista inspiraatioksi. Maaseutu.fi-pääsivulta löydät tiedot kaikista tukimahdollisuuksista ja lisää ideoita kehittämistoiminnan suunnitteluun.

Uutiskirje: Pirkanmaan maaseutu-uutiskirje

Uutiskirje tuo Pirkanmaan maaseudun ajankohtaiset asiat suoraan sähköpostiisi noin kerran kuussa. Pääset tilaamaan uutiskirjeen lomakkeella.

Maaseutuverkosto.fi

Maaseutuverkosto.fi on valtakunnallinen verkkosivu maaseudun kehittäjille. Täältä löydät muun muassa materiaalipankin, keskusteluryhmiä, hanketoteuttajan viestintäohjeet ja tapahtumakalenterin, johon lisätyt tapahtumat tulevat syötteen kautta näkyviin myös maaseutu.fi/pirkanmaa-sivulle.

Pirkanmaan maaseutuviestinnän ydintiimiin kuuluvat Laura Pekkala (Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus), Petri Rinne (Leader Joutsenten reitti), Timo Perälampi (Lempäälän maaseutupalvelut), Perttu Nääppä (Sastamalan maaseutupalvelut), Juha Levomäki (Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus), Anne Värilä (Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus), Heidi Hallongren (Leader Kantri), Jutta Ahro (Leader PoKo), Anna Kulmakorpi (Leader Pirkan Helmi) ja Heidi Kuutti-Selkee (Keuruun maaseutupalvelut).