Uutinen
13.05.2024

Opinnäytetyö: Naudanlihantuottaja tutuksi – lisää lähiruokaa ravintoloihin

Lähiruoka kiinnostaa suomalaisia ja ravintoloille lähiruuan käyttö tuo mahdollisuuden avata asiakkaalle tuotteen tarinan pellolta pöytään. Suoraan tuottajalta raaka-aineet ostaessaan ravintolat saavat tarpeidensa mukaiset tuotteet luotettavasti ja tuotantoketju on läpinäkyvä.

Savonia-ammattikorkeakoulun agrologiopiskelija Hanne Mehtonen on tehnyt Pesolan Pihviliha Oy:lle opinnäytetyössään ”Pesolan Pihvilihan suoramyynnin kehittäminen” kaksi ravintoloille suunnattua kyselytutkimusta. Kyselyissä kartoitettiin asiakkaiden kokemuksia yhteistyöstä sekä ravintoloiden kriteereitä naudanlihan ja sen toimittajan valinnassa.

Kyselyiden mukaan ravintolat ja asiakkaat arvostavat lähellä tuotettua, eettistä ja puhdasta suomalaista naudanlihaa. Asiakaspalvelu ja toimitusten luotettavuus ovat merkittävä valintatekijä tärkeimmän eli lihan laadukkuuden lisäksi. 

Ravintoloiden ja tuottajien yhteistyön aloituksen haasteena voi olla oikeiden kontaktien löytäminen. ”Uusien yhteistyökumppaneiden hankkiminen on pitkä ja työläs prosessi, joka vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä”, toteaa Pesolan Pihvilihan yrittäjä Antti Niskanen.  Ratkaisuna tähän voisi olla yhteinen kohtaamiskanava, jossa yritykset löytäisivät toisensa. Ravintoloiden lisääntyvä lähiruuan käyttö ja raaka-aineiden hankkiminen suoraan tuottajalta voisi olla mahdollisuus, jolla saadaan kehitettyä molempien osapuolien liiketoimintaa. 

Lisää opinnäytetyön kyselyiden tuloksista voi tulla kuuntelemaan loppuseminaariin, joka pidetään torstaina 16.5.2024 klo 9.15–10.45

osoitteessa: Savonia-ammattikorkeakoulu, Haukisaarentie 2, Iisalmi, luokka HAU-F1025

tai etänä Zoomin välityksellä:

 https://savonia.zoom.us/j/716546188  Salasana: LuvaONT