Uutinen
20.02.2022

Pohjoismainen testi-infrojen verkosto vauhdittaa biotalouden ja digitaalisuuden edistämistä

Pohjoismaat ovat edelläkävijöitä biotalouden ja digitaalisuuden edistämisessä. Pohjoismainen testi-infrojen verkosto Nordic Testbed Network vauhdittaa tätä kehitystä kertomalla verkoston ja aihepiiriin  ajankohtaisia kuulumisia neljännesvuosittain uutiskirjeessään. Biobord-keskustelufoorumia on ollut Suomesta mukana tuottamassa Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Biobord on keskustelufoorumi verkossa biotalouden aiheista. Rekisteröityminen sinne on ilmaista ja kuka tahansa voi osallistua avoimiin keskusteluihin.

Biobord-alustan ja -verkoston tarinan käynnistyi vuonna 2017 TDI2CluB-nimisellä hankkeella, jota rahoitettiin eurooppalaisesta Interreg Baltic Sea Region -kehitysrahoitusohjelmasta. Hankkeella vauhditettiin innovaatioita Itämeren maaseudulla ja luotiin digitaalinen kohtaamispaikka maaseudun biotalouden toimijoille nimeltään Biobord. Teemoja kohtaamispaikalla ovat kestävä elintarviketuotanto, mukaan lukien AgriHubissa keskiössä oleva älymaatalous, digitaalinen metsätalous ja uusien teknologioiden käyttö luonnonvaraisten eläinten seurannassa.

Hanke päättyi kesällä 2021 ja nyt Biobord toimii verkostomaisesti Itämeren alueella. Verkostoon kuuluu 13 jäsentä, Suomesta JAMKin lisäksi Keski-Suomen liitto.

Lisätietoa:

Linkki uutiskirjeeseen
Liity uutiskirjeen tilaajaksi
Biobord-alusta