Uutinen
04.07.2023

Rastiviikon kävijä löytää perille myös netissä

Kainuun Rastiviikon kävijä löytää perille myös netissä

Kainuun Rastiviikko kohensi nettisivujaan, lisäsi verkkokaupan sekä helpotti majoituksen vuokrausta. Digitointihanketta rahoittivat Elävä Kainuu Leader ja Oulujärvi Leader.

Kainuun Rastiviikon rikkaus ja samalla viestinnällinen haaste on vaihtuva kisapaikka. Tämä on ratkaistu tekemällä verkkosivustolle omat rakenteet jokaiselle viidelle Kainuun Rastiviikon järjestämispaikkakunnalle (Kajaani, Kuhmo, Puolanka, Sotkamo ja Suomussalmi) kunkin järjestämispaikkakunnan graafiseen ilmeen mukaisesti.
”Kun vuosittaiset paikkakuntakohtaiset rakenteet ovat valmiina koodattuna ylläpidossa, se helpottaa jatkossa sivuston päivittämistä, kun joka vuodelle ei tarvitse jokaisesta asiasta tehdä aina uutta sivua vaan voidaan päivittää kyseinen sivu kunkin tapahtuman tiedoilla”, kertoo Kainuun Rastiviikko ry:n puheenjohtaja Marko Horneman.
Hankkeen keskeisiä toimijoita olivat Kainuun Rastiviikko ry:n jäsenseurat Kajaanin Suunnistajat, Kuhmon Peurat, Puolangan Ryhti, Sotkamon Jymy ja Suomussalmen Rasti. Lisäksi osaamista hankkeeseen toi maakunnallinen kattojärjestö Kainuun Liikunta ry.
Kainuun Rastiviikon digitointia rahoittivat molemmat maakunnassa toimivat Leaderit eli Elävä Kainuu Leader ry ja Oulujärvi Leader ry.
Hankkeen avulla kesäinen suunnistustapahtuma kehitti sekä ulkoista viestintää että loi palvelutarjontaa Rastiviikon tueksi. Verkkosivusto on saanut käyttäjiltä positiivista palautetta, kertoo Kainuun Rastiviikon väki.
”Hankkeessa uudistettu verkkosivusto on nykyaikainen ja aiempaa sivustoa selkeämpi ja käyttäjäystävällisempi. Myös mobiilikäyttäjät on huomioitu”, Horneman kuvaa.
Rastiviikon verkkokaupasta asiakkaat voivat tilata mm. tapahtuman pysäköintilippuja, tapahtumatuotteita ja varata majoitusta. Verkkokaupassa pysäköintilippujen varaustilanne on asiakkaiden nähtävissä, kun aiemmin se selvisi vasta sähköpostiyhteydenoton jälkeen.
Uusittu majoitussivusto palvelee sekä majoitusta vuokraavia että sitä tarjoavia henkilöitä. Yksityisten mökki- ja asuntomajoituskohteiden omistajien on mahdollista uudistuksen jälkeen ilmoittaa majoituskohteensa Rastiviikon majoitustoimiston välitykseen suoraan rastiviikko.fi-verkkosivuston kautta.
”Majoituskohteiden varaaminen on siirtynyt uuteen verkkokauppaan, mikä mahdollistaa reaaliaikaisen varaustilanteen näkymisen tapahtuman verkkosivuilla. Uusi verkkokauppa ja majoitusvarausjärjestelmä ovat helpottaneet kilpailu- ja majoitustoimiston tehtäviä”, Marko Horneman kuvaa.

Rastiviikko lukuina:

– Kainuun Rastiviikon kävijämäärä oli viime vuonna noin 4000. Kävijöitä vuosittain keskimäärin 4000-5000.
– Tapahtuma on Kainuun alueelle aluetaloudellisesti varsin merkittävä. Se jättää alueelle vuosittain 1-2 miljoonaa euroa.
– Kainuun Rastiviikko suunnistusviikon aikana on neljä osakilpailua. Tapahtuma on laajentunut polkujuoksuun ja pyöräsuunnistukseen.
– Talkootyötä vuodessa 10 000 – 15 000 tuntia
Linkki Kainuun Rastiviikon sivuille.