Uutinen
10.05.2024

Retkikartta opastaa lähiluontoon Pohjois-Savossa

Retkikartta opastaa lähiluontoon Pohjois-Savossa

Unelmien liikuntapäivä 10.5.2024 on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä. Nyt onkin mainio hetki käydä tutustumassa alueesi lähiluontoon retkikartan avulla. 

Pohjois-Savossa on paljon retki- ja harrastuspaikkoja, joita paikalliset toimijat ovat rakentaneet tai kunnostaneet kaikkien yhteiseen käyttöön Leader-rahoituksella. Kehittämisyhdistykset Kalakukko, Mansikka ja Ylä-Savon Veturi kannustavat liikkumaan lähiluonnossa ja ovat koonneet kohteita retkikartalle.

Karttaan on poimittu kaikkiaan 55 esimerkkiä ympäri maakuntaa olevista kohteista, joissa voi liikkua, retkeillä tai ihan vain virkistyä luonnossa. Ne ovat vapaasti ja maksutta kaikkien käytettävissä.

-Kartta auttaa löytämään helpommin nämä paikallisten ihmisten voimin toteutetut kohteet. Tarjolla on monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja hienoja luontokohteita, joihin voi lähteä retkelle eväiden kanssa koko perheen voimin, kannustaa Jaana Paananen toiminnanjohtaja Kehittämisyhdistys Kalakukko ry.

Kohteet on koottu kehittämisyhdistysten sivuille tulostettavaan pdf-karttaan. Kohteet ovat katsottavissa myös Google Mapsissa. Painetun kartan voit noutaa esimerkiksi lähimmän Leader-ryhmän toimistolta Pohjois-Savon alueelta. Karttaa tullaan jakamaan kunnantaloilla, kohteissa ja matkailupisteissä.

Kuntoporraskisa lähenee, avajaisia vietetään Iisalmessa 30.5. 

Kuntoporraskisa on valtakunnallinen EU:n maaseuturahoituksen leikkimielinen kilpailu, jossa kerätään askelia kuntoportailla. Pohjois-Savossa kisaportaina toimivat Iisalmessa sijaitsevat Menestyksen portaat. Kilpailun avaustilaisuus järjestetään kuntoportailla 30.5. klo 18 alkaen. Avajaistilaisuuteen järjestetään tekemistä koko perheelle. Kampanjan tavoitteena Pohjois-Savossa on innostaa nauttimaan yhdessäolosta ja liikunnasta iästä sekä kunnosta riippumatta. Tästä lisätietoa tulossa piakkoin!

EU:n maaseuturahoituksen avulla on rahoitettu yli 600 ulkoliikuntapaikkaa maaseutualueilla ympäri Suomen!

EU:n maaseuturahoituksella on vuosina 2014–2020 mahdollistettu lukumääräisesti eniten liikuntapaikkoja, reitistöjä, yhteisiä tiloja ja muita alueen viihtyvyyttä parantavia hankkeita maaseutualueilla. Urheilukenttiä ja ulkoilureittejä on kunnostettu ja kehitetty sekä rakennettu täysin uusia frisbeegolf-ratoja, skeittiparkkeja, pumptrack-ratoja ja kuntoportaita paikallisten toimijoiden aktiivisuuden avulla. Iso osa näistä hankkeista on Leader-ryhmien rahoittamia ja niiden toteutuksessa talkootyö on avainasemassa.

 

Retkikartan kohteet löydät näiltä sivuilta:

Leader Kalakukko ry Retkikartta | Kehittämisyhdistys Kalakukko ry (kalakukkory.fi)
Leader Mansikka ry Retkikartta | Kehittämisyhdistys Mansikka ry (mansikkary.fi)
Leader Ylä-Savon Veturi Retkikartta | Ylä-Savon Veturi (ylasavonveturi.fi) (ylasavonveturi.fi)

Kuntoporraskisasta on tulossa piakkoin lisätietoa Maaseutu.fi/Pohjois-Savo-sivustolle sekä Kehittämisyhdistysten sivuille. Kuntoportaat sijaitsevat osoitteessa: Uotilanniementie 33, Iisalmi.

Lähde tutustumaan upeisiin kohteisiin retkikartan opastuksella!