Uutinen
13.12.2023

Tukien maksamisessa ja takaisinperinnöissä alkaa katko 22.12.

Tukien maksamisessa ja takaisinperinnöissä alkaa katko 22.12.

EU:n maaseuturahoituksen tukien maksamisessa ja takaisinperinnöissä on katko 22.12.2023–5.1.2024 välisenä aikana. Katkon aikana Ruokavirastossa ei käsitellä maksuaineistoja, eikä ELY-keskuksessa tehdä maksupäätöksiä.

– Tämän vuoden viimeiset maksupäätökset tehdään käytännössä jo 20. joulukuuta, kertoo johtava maksatusasiantuntija Stina Abrahamsson Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.

Tällä hetkellä maaseutupalveluiden maksatustiimi työskentelee viime kaudella rahoitettujen hankkeiden ja uuden kauden neuvontakorvausten parissa. Uuden rahoituskauden 2023–2027 aikana myönnettyjen maatalouden investointitukien ja nuoren viljelijän aloitustukien maksuja sekä korkotukilainojen nostolupia voi jo hakea Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa, mutta nostolupapäätöksiä tai avustusten maksupäätöksiä ei vielä pystytä tekemään. ELY-keskukset voivat kuitenkin jo valmistella päätöksiä sekä niihin liittyviä lisätietopyyntöjä.

Ruokavirasto tiedottaa heti, kun päätöksenteko tietojärjestelmässä voi alkaa. Tämänhetkisen arvion mukaan korkotukilainojen nostolupapäätösten teko alkaa loppuvuonna ja maksupäätösten tekeminen vuodenvaihteen maksukatkon jälkeen 8.1.2024 alkaen.

Huolellisesti täytetty maksu- tai nostolupahakemus nopeuttaa käsittelyä. Neuvoa voi kysyä ELY-keskuksesta.

Lisätiedot:

Varsinais-Suomen ELY-keskus

Johtava maksatusasiantuntija Stina Abrahamsson

stina.abrahamsson@ely-keskus.fi

Puh. 02 9502 2698