Uutinen
02.08.2023

Uusimaaseutu-sivusto lakkautettu – tilalla uusi aluesivu: Maaseutu.fi/Uusimaa

Uusimaaseutu-sivusto lakkautettu – tilalla uusi aluesivu: Maaseutu.fi/Uusimaa

Uusi kausi ja uudet verkkosivut: uuden maatalouspolitiikan rahoituskauden myötä myös viestinnässä on muutoksen tuulia

Muutoksen syyt

Uudellamaalla on siirrytty aiemmasta maaseuturahoituksen Uusimaaseutu.fi -sivusta käyttämään uutta alueellista sivua, joka löytyy osoitteesta Maaseutu.fi/Uusimaa. Muutoksen myötä myös Uusimaaseutu.fi:n sometilien nimet on muutettu heijastamaan uutta nimeä.

Taustalla on EU:n maatalouspolitiikan uusi rahoituskausi 2023–2027, jonka myötä myös valtakunnallinen Maaseutu.fi -sivu uudistettiin ja sinne luotiin jokaiselle ELY-alueelle oma alasivu. Alasivuja päivittävät pääosin maaseutuviestinnän koordinaattorit, joita palkattiin yksi jokaiselle 15 ELY-alueelle uuden kauden myötä. Uudistuksen tarkoituksena on tehostaa maatalous- ja maaseutupolitiikan viestintää ja viestiä yhtenäisemmin uuden kauden mahdollisuuksista ympäri Suomea.

Maaseutu.fi:n sisällöt

Maaseutu.fi on asiakaslähtöinen ja helppokäyttöinen verkkosivusto. Siellä on paljon tietoa tärkeimmille maaseutuviestinnän kohderyhmille eli viljelijöille, yrittäjille, maaseudun asukkaille ja kehittäjille.  Sivustolta löytää tietoa rahoitusmahdollisuuksista kehittämishankkeisiin, oman tilan kehittämiseen tai oman elinympäristön parantamiseen maaseudulla. Lisäksi sivustolle tulee käynnissä olevien hankkeiden toteuttajille ohjeita esimerkiksi maksuhakemuksista ja hankeviestinnästä. Tärkeänä osana ovat myös tarinat, joissa kerrotaan rahoitetuista kohteista.

Maaseutu.fi:n aluesivun sisällöt

Kunkin alueen omalta sivulta löytyy alueen yhteystiedot kuten ELY-keskuksen, Leader-ryhmien ja kuntien maaseutuhallintojen tiedot. Lisäksi aluesivulla on ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia sekä tarinoita rahoitetuista kohteista Uudellamaalla. Aluesivulle tulee myös paikka koulutus- ja esitysmateriaaleille. Sivua kehitetään koko ajan. Uudenmaan sivu otetaan toden teolla käyttöön alkusyksyn aikana ja sen sisällöt tulevat lisääntymään ajan myötä.

Maaseutuverkosto.fi on maaseudun kehittäjien oma sivusto

Maaseutuverkosto.fi on maaseudun kehittäjille tarkoitettu sivu ja se on sisarsivusto Agrihubi.fi:lle, joka puolestaan keskittyy maatalouden kehittämiseen muun muassa datan avulla. Maaseutuverkosto.fi:stä löydät valtakunnallisen tapahtumakalenterin ja hankerekisterin sekä keskusteluryhmiä. Omat tunnukset maaseutuverkosto.fi:n kannattaa luoda jo siitäkin syystä, että sen jälkeen sivustolle pääsee lisäämään omia tapahtumiaan ja myös blogikirjoituksia. Tapahtumat heijastuvat lisäksi aluesivulle, kun valitset alueeksi Uusimaa.

Tervetuloa tutustumaan Maaseutu.fi/Uusimaan -sivulle ja ota seurantaan myös sivun sometilit, jos haluat kuulla ajankohtaisia uutisia ja kuulumisia maatalous- ja maaseuturahoituksesta Uudellamaalla.