Uutinen
03.10.2022

Valtakunnallisen hankekilpailun voittajat julistettu

Ohjelmakauden 2014–2020 hankekilpailun voittajat on valittu. Kilpailussa valittiin ohjelmakauden vaikuttavimmat hankkeet ja yritystukea hyödyntäneet yritykset kolmessa eri kilpailusarjassa, jotka pohjautuvat maaseutuohjelman kolmeen strategiseen painopisteeseen. Voittajat palkittiin 30.9.2022 Maaseutugaalassa Kurikassa.

Biotalous ja maatalouden kestävyys

Voimaa farmarille

Kuvassa Voimaa farmarille -hankkeen edustajat
Voimaa farmarille

Voimaa Farmarille -hanke on yhteistyöhanke, joka on lisännyt maatalousyrittäjien ja sidosryhmien valmiuksia työhyvinvoinnin kokonaisvaltaiseen edistämiseen. Tilatason työssä autetaan vaikeuksiin joutuneita tiloja kartoittamaan tilanteeseen johtaneita syitä ja purkamaan tilanne hallitusti sopivan yhteistyöverkoston avulla. Ongelmien ennaltaehkäisemiseksi tiloja autetaan kartoittamaan oman tilan toiminnan riskejä ja löytämään keinoja riskien pienentämiseen ja ennaltaehkäisyyn.

Maaseudun elinkeinot, työllisyys ja yrittäjyys

Hakola Huonekalu Oy: Hakolan uusi toimintakonsepti

Kuvassa Hakolan yrityksen edustajat
Hakola Huonekalu Oy

Hakola Huonekalu Oy valmistaa erilaisia huonekaluja, kuten esim. sohvia, nojatuoleja, sänkyjä ja muita verhoituja tuotteita sekä puukalusteita. Ajan saatossa globalisaatio ja ihmisten kulutustottumusten muutokset vaikuttivat negatiivisesti perinteiseen huonekalutuotantoon ja useita alan yrityksiä joutui lopettamaan toimintansa. Hakola Huonekalu Oy lähti rohkeasti muuttamaan toimintaansa ja haki siihen myös apua asiantuntijoilta. Yritykselle luotiin kokonaan uusi toimintakonsepti, joka tarkoitti uuden jakelukanavan – oman verkkokaupan – rakentamista.

Maaseudun elinvoima ja elämänlaatu

Pessimismihanke

Kuvassa Pessimismihankkeen edustajat
Pessimistit

Pessimismihankkeessa on luotu omaleimainen kuntabrändi, jolle on haettu laajaa näkyvyyttä hyödyntäen digitaalisia välineitä ja sosiaalista mediaa. Ainutlaatuisen someilmiön kautta on saatu myös laajaa kansainvälistä huomiota.

Maaseutupoliittinen hankehelmi

Mobiililuotsi

Kuvassa Mobiililuotsi-hankkeen edustajat
Mobiililuotsi

Täysin uudenlainen Mobiililuotsi-sovellus auttaa Vakka-Suomeen saapuvia maahanmuuttajia, maallemuuttajia ja muita uusasukkaita sopeutumaan uuteen asuinympäristöön, kotiutumaan ja kotoutumaan Vakka-Suomeen. Sovellus auttaa ihmisiä valtakunnallisten, kunnallisten ja kaupallisten palveluiden pariin ja esimerkiksi uusien harrastusten äärelle.

Yleisön suosikki

Koiraurheilukeskus Sievä

Kuvassa Koiraurheilukeskus Sievän edustajat
Koiraurheilukeskus Sievä

Investointihankkeessa on tehty vanhaan kiinteistöön koiraurheilukeskus. Hankkeen kautta koiraharrastajat ovat saaneet ainutlaatuiset harrastusmahdollisuudet ja se on parantanut koiraharrastamisen mahdollisuuksia Sievin ja lähikuntien asukkaille pysyvästi ja lisännyt näin alueen vetovoimaisuutta.