Uutinen
30.08.2023

Valtakunnallisen Kestävän kehityksen viikon avajaisia vietetään Mynämäessä

Valtakunnallisen Kestävän kehityksen viikon avajaisia vietetään Mynämäessä

Kestävän kehityksen viikkoa vietetään valtakunnallisesti 25.9.–1.10.2023.

Kestävän kehityksen viikko on tapahtumaviikko täynnä tietoa, vinkkejä, inspiraatiota ja keskustelua kestävyydestä. Viikon aikana eri toimijat tuovat maaseudun kestävyysteemaa esille tapahtumien kautta. Tapahtumaviikko järjestetään samanaikaisesti kymmenessä maakunnassa ja se on osa Euroopan Kestävän kehityksen viikkoa.

Tapahtumaviikko avataan virallisesti avausseminaarilla, tänä vuonna Varsinais-Suomessa, Mynämäessä maanantaina 25.9. klo 13–15. Tilaisuutta voi myös seurata etänä. Seminaarissa kuullaan muun muassa valtioneuvoston alaisuudessa toimivan kestävän kehityksen toimikunnan puheenvuoro, esimerkkejä kestävän kehityksen paikallistoiminnasta, Mynämäen kunnan teoista HINKU-kuntana sekä maaseutupolitiikan terveisiä.

Ennakkoilmoittautuminen tapahtumaan on auki.

Avajaistilaisuutta ovat toteuttamassa Maaseutupolitiikan kestävän kehityksen viikko -verkosto, Varsinais-Suomen Kylät ja Leader Ravakka.

Kestävän kehityksen viikon rekisteröinti vielä avoinna tapahtumajärjestäjille

Kestävän kehityksen viikko kutsuu mukaan toteuttamaan tapahtumaviikkoa yhdessä kylällä, koulussa tai vaikkapa yritysten ja yhdistysten välisessä yhteistyössä. Viikon aikana järjestettävä toiminta voi tuoda esiin ekologista, sosiaalista tai taloudellista kestävyyttä, ja toiminnan voi toteuttaa esimerkiksi työpajoina, luentoina, teemapäivinä tai avoimien ovien tapahtumina.

Tapahtumaviikon toteutuksesta vastaa maaseutupolitiikan Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä -verkosto. Verkostoa hallinnoi Svenska lantbrukssällskapens förbund, yhteistyössä Suomen Kylien sekä Åbo Akademin aluetieteen kanssa. Yhteisenä tavoitteena on tuoda esiin maaseudun mahdollisuuksia ja uusia innovaatioita kestävän elämäntavan takaamiseksi. Kestävän kehityksen viikko on myös tilaisuus eri toimijoille jakaa hyviä esimerkkejä kestävistä toimista ja innostaa muita. Ennen kaikkea viikko luo mahdollisuuksia yhdessä keskustella kestävämmästä tulevaisuudesta.

 

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Nora Backlund: 044 079 7079

Maaseutupolitiikan verkosto Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä

nora.backlund@slf.fi