Uutinen
24.11.2023

Varsinais-Suomen matkailun hanketreffit lähtivät vilkkaasti liikkeelle

Varsinais-Suomen matkailun hanketreffit lähtivät vilkkaasti liikkeelle

Varsinais-Suomen matkailutoimijoiden ensimmäiset hanketreffit keräsivät yli 20 osallistujaa verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia matkailun kehittämisestä. Onnistunut tilaisuus saa jatkoa ja lisäksi toimijoille perustetaan yhteinen tiedonvaihtoalusta.

Varsinais-Suomen Liitto, Varsinais-Suomen ELY-keskus ja matkailun tiekartan johtoryhmä järjestivät maakunnan ensimmäiset matkailutoimijoiden virtuaaliset hanketreffit 9.11. Treffit keräsivät reilu 20 alueen matkailusektorin kehittäjää yhteen aina kuntasektorilta Visit-organisaatioihin sekä korkeakouluihin ja rahoittajatahoihin.

Hanketreffien tavoitteena oli Varsinais-Suomessa toimivien matkailusektorin hanketoimijoiden yhteistyön ja verkostoitumisen lisääminen. Idea ja tarve hanketreffien järjestämiseksi tuli keväällä matkailun tiekartan työpajasta.

– Keskustelu ja yhteinen ajatusten vaihto käynnissä olevista ja jopa suunnitteluvaiheessa olevista matkailuhankkeista kävi vilkkaana. Oli hienoa huomata, että Varsinais-Suomen matkailutoimijoilla on selkeä yhteinen tavoitetila matkailun vetovoiman kehittämiseksi, kehittämispäällikkö Johanna Mattila Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta kuvailee hanketreffien tunnelmia.

Keskusteluissa nousi esille tarve panostaa matkailun monialaiseen kehittämiseen entistä enemmän. Esimerkiksi useissa ruokasektorin kehittämishankkeissa on tiiviisti mukana myös ruokamatkailun kehittäminen. Jatkossa hanketreffejä voisikin laventaa siten, että monialaisuus tulisi paremmin huomioitua.

Hanketreffeille osallistui muun muassa Kohti kestävää ja kansainvälistä matkailua Salossa 2022–2024 -hankkeen projektipäällikkö Tiina Backman Yrityssalosta.

– Hanketreffit ovat hyvä alku matkailun kehittäjien yhteistyön tiivistämiselle. Lisäksi hankkeiden ja kehittämistoimenpiteiden tiedonvaihtoa varten tarvittaisiin yhteinen paikka tai alusta, jossa voitaisiin jakaa tietoa, tapahtumia sekä vaihtaa ajatuksia ja ideoida matalalla kynnyksellä, hän pohtii.

Jatkoa hanketreffeille on tulossa ja työ yhteisen tiedonvaihtoalustan perustamiselle on käynnissä. Kannattaa seurata Varsinais-Suomen maaseutuverkoston uutiskirjeen tiedotusta asiassa.

 

Lisätiedot:

Varsinais-Suomen ELY-keskus

Johanna Mattila, 02 9502 3092

johanna.mattila@ely-keskus.fi