Uutinen
27.09.2023

Yhteydet kuntoon – laajakaistainvestointien rahoituksen haku on auki Hämeessä!

Yhteydet kuntoon – laajakaistainvestointien rahoituksen haku on auki Hämeessä!

EU:n maaseuturahoituksella tuetaan kyläverkkojen rakentamista niille alueille, joille huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä ei markkinaehtoisesti tule. Haku on nyt auki myös Hämeessä.

Laajakaistainvestointien rahoituksen haku on käynnistynyt. Rahoitusta laajakaistainvestointeihin voivat saada yksityis- ja julkisoikeudelliset yhteisöt, kuten kyläyhdistykset tai muut yhdistykset sekä kunnat, osuuskunnat ja paikallisoperaattorit. Laajakaistainvestointeja rahoitetaan EU:n maaseuturahastosta sekä kansallisista varoista. Rahoitus myönnetään ELY-keskuksesta eli Hämeen tapauksessa Hämeen ELY-keskuksesta.

Laajakaistainvestointeihin voi hakea rahoitusta Hämeen ELY-keskukselta samoina valintajaksoina kuin muitakin hankerahoitukseen liittyviä tukia. Rahoituksen haku on jatkuva, mutta ELY-keskus valitsee rahoitettavat hankkeet valintajaksoittain. Seuraavat valintajaksot ovat:

  • 9.9.2023–31.10.2023
  • 1.11.2023–31.1.2024
  • 1.2.2024–30.4.2024
  • 1.5.2024–30.9.2024

”Hämeen alueellisessa maaseudun kehittämissuunnitelmassa on tunnistettu puutteelliset laajakaistayhteydet monilla alueilla yhtenä heikkoutena. Laajakaistainvestoinnit ovat yksi tärkeä työkalu EU:n maaseuturahoituksen pakissa, ja sujuvat yhteydet vaikuttavat konkreettisesti ihmisten elämään. Laajakaistarahoituksen mahdollisuudet kannattaa ehdottomasti hyödyntää, suunnitella hakemus kunnolla ja laittaa yhteydet kuntoon kylissä”, kehittämispäällikkö Timo Kukkonen Hämeen ELY-keskuksesta kannustaa.

 

Lue lisää valtakunnallisesta tiedotteesta: Laajakaistainvestointien rahoituksen haku aukeaa – Maaseutu.fi

Lisätietoja laajakaistahankkeista Ruokaviraston sivuilla: https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maaseudun-palvelut-ja-elinkeinojen-kehittaminen/investoinnit/laajakaistahankkeet/

Tukea voi hakea Hyrrä-asiointipalvelussa (https://hyrra.ruokavirasto.fi).

 

Lisätiedot:

Kehittämispäällikkö Timo Kukkonen, timo.kukkonen@ely-keskus.fi, p. 0295 025 065

Maaseudun kehittämisen asiantuntija Antti Pitkänen, antti.pitkanen@ely-keskus.fi, p. 0295 025 086