Blogi
12.12.2023

Joulukuun maaseutukasvo Varsinais-Suomessa: Varsin Hyvän projektikoordinaattori Eetu Orava

Varsinais-Suomen maaseutuverkosto esittelee kerran kuussa yhden jäsenensä yhteisessä maaseutu-uutiskirjeessään ja maaseutuverkoston blogissa. Joulukuussa vuoron saa Leader Varsin Hyvässä työskentelevä Eetu Orava.

Moikka!

Olen Eetu Orava ja toimin projektikoordinaattorina Leader Varsin Hyvän nuorten vaikuttavuutta sekä kansainvälistymistä edistävissä hankkeissa. Lisäksi työpöydälleni kuuluu NuorisoLeader-rahoitus sekä Varsin Hyvän nuorisotyöryhmän toiminta. Koulutukseltani olen taloushallinnon merkonomi, mutta töiden ohella opiskelen verkko-opintoina oikeushallintoa eli oikeustradenomiksi. Työelämän olen aloittanut jo varhain. Jo näin 21-vuotiaana olen ehtinyt työskennellä jos jonkinmoisissa tehtävissä vaihtelevilla toimialoilla.

Arkipäivieni illat menevät lähtökohtaisesti iltaluentojen parissa. Vaikka vapaa-aika on aina välillä hetkistä, olen vahvasti mukana myös kirkon toiminnassa. Edustan Turun arkkihiippakunnan alueen nuoria sekä seurakuntien vaikuttajaryhmiä hiippakuntavaltuustossa sekä toimin vanhan kotikuntani seurakunnan nuorten vaikuttajaryhmän puheenjohtajan. Mikäli vapaa-aikaa jää pidempi aika, niin harvemmin sitä kotona vietän. Silloin yleensä pakkaan laukut ja nousen koneeseen kohti jotain sattumalla valittua kohdetta.

Itselleni nuorena on myös tärkeää edistää nuorten mahdollisuuksia päästä osaksi päätösten valmistelua. Työssäni olen keskittynyt vahvasti nuorten aikuisten asemaan. Nuorille aikuisille eli omanikäisilleni ihmisille ei lähtökohtaisesti ole toimintaa tai ruohonjuuritason vaikuttamismahdollisuuksia muuten kuin vaalijärjestelmän takana. Onkin mielestäni tärkeää, että varsinkin maaseutualueilla nuoria aikuisia osallistetaan ja heille tarjotaan mahdollisuus päästä osaksi toimintaa. Tapasin marraskuussa NuorisoLeader-tapahtuman yhteydessä yhden 18-vuotiaan nuoren, joka kuvaili tilannetta mielestäni hyvin kysymällä: ”Osallistunko lasten leikkikerhoon vai ikäihmisten petankki-iltoihin?”.

Jos jotain kehitettävää niin myös jotain positiivista. Työni antoisuus tulee esille vahvasti työn joustavuudesta, mutta myös keskusteluista nuorten ja nuorten aikuisten kanssa. On mielestäni aina mukava tavata kehittämisestä kiinnostuneita nuoria ja tarjota heille mahdollisuuksia verkostoitua ja oppia uutta. Varsin Hyvän uusi Nuorten Näköinen Turun Seutu -hanke on lähtenyt liikkeelle ja vuonna 2024 hankkeen tiimoilta tullaan järjestämään useita pienempiä ja ehkä suurempiakin tapahtumia sekä koulutuksia, jotka ovat avoimia kaikille nuorille sekä nuorille aikuisille.

 

Eetu Orava, projektikoordinaattori

Leader Varsin Hyvä

Liittyvät aiheet

Nuoret