Blogi
26.03.2024

Maaliskuun maaseutukasvo Varsinais-Suomessa: hankeasiantuntija Jenni Ruoho

Varsinais-Suomen maaseutuverkosto esittelee kerran kuussa yhden jäsenensä. Maaliskuussa vuoron saa Leader Ykkösakselin uusi hankeasiantuntija Jenni Ruoho.

On tammikuu. Olen aloittanut uuden työn Ykkösakseli ry:n hankeasiantuntijana Salon Suomusjärvellä. Minua on perehdytetty maaseuturahoituksen saloihin, eri tukimuotoihin, Hyrrä-asiointipalveluun ja Ykkösakselin strategiaan. Työpuhelin soi ensimmäistä kertaa. Minua jännittää. Asiakas kysyy, olisiko retkikohteen kunnostaminen ja turvallisuuden parantaminen Leader-tuella mahdollista? Kyselen tietoja yhdistyksestä, sen toiminnasta, kohteen sijainnista ja käyttötarkoituksesta. Tiedustelen alustavaa aikataulua ja kustannuksia hankkeelle. Vaikuttaa siltä, että tukea voisi hakea. Lähetän asiakkaalle hakemuspohjan ja kustannusarviomallin. Jännitys hellittää hetkeksi. Seuraaviin tiedusteluihin en sitten osaakaan ottaa kantaa, mutta lupaan selvittää.  

Olen koulutukseltani kasvatustieteen maisteri ja työskennellyt aiemmin varhaiskasvatuksen asiantuntijatehtävissä. Lisäksi olen toiminut 14 vuotta yhdistysaktiivina ja ollut mukana toteuttamassa kolmea yleishyödyllistä Leader-hanketta Karjalohjalla. Hankeasiantuntijana saan olla mukana arvojeni mukaisessa maaseudun kehittämistyössä, joka tähtää ympäristön, asukkaiden, yhdistysten ja yritysten hyvinvointiin sekä asuinseutujen elinvoimaisuuteen kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Pystyn työssäni sekä hyödyntämään tähän mennessä hankittua osaamistani että oppimaan uutta kokeneen tiimin ja verkostojen tuella. Inspiroidun ihmisten ideoista ja rohkeudesta ponnistella yhteisen hyvän eteen.  

Tällä hetkellä työpöydälläni on vesienhoitoa ja -suojelua, ympäristötietoisuuden lisäämistä, digitaalisten palveluiden kehittämistä, nuorten tietotaitojen tukemista, pieniä rakennushankkeita, aurinkopaneelien asennusta, kylätilojen ja -saunojen korjaamista, luonto- ja liikunta-alueiden kehittämistä sekä erilaisia tapahtumia. Työviikkoa rytmittävät tiimipalaverit, verkostotapaamiset sekä koulutukset. Osan työpäivistä vietän toimistolla, osan kotona ja osan kentällä Salossa, Karkkilassa, Vihdissä tai Lohjalla. Silloin kun en tee töitä, vietän perheeni kanssa aikaa ulkona tai kotona. Kokkaamme yhdessä ja pelaamme lautapelejä. Lisäksi harrastan koripalloa ja luovaa kirjoittamista.  

Jaahas, kolme puhelua ja kuusi uutta hakemusta odottavat. On palattava takaisin töiden pariin. Iloa ja valoa kevääseen! 

Jenni Ruoho
Hankeasiantuntija


Liittyvät aiheet

Maaseudun palvelut