Blogi
23.11.2023

Marraskuun maaseutukasvo Varsinais-Suomessa: maaseutuasiamies Sari Raimoranta

Varsinais-Suomen maaseutuverkosto esittelee kerran kuussa yhden jäsenensä yhteisessä maaseutu-uutiskirjeessään ja maaseutuverkoston blogissa.

Hei!

Olen Sari Raimoranta ja olen maaseutuasiamiehenä Vakka-Suomen maaseutupalveluissa. Koulutukseni on biotalouden YAMK agrologi. Erilaisten pätkätöiden jälkeen olin MTK Varsinais-Suomen hankkeissa, kunnes sain vakkaripestin maaseutuasiamiehenä ensin Liedosta ja sitten Vehmaalta, missä olen nyt jo neljättä vuotta.

Maaseutuasiamiehenä kannustan viljelijöitä hakemaan kaikki tuet, joihin he ovat oikeutettuja ja tiedotan, millaisiin ehtoihin hakemuksen jättäessään sitoutuvat. Viime vuosina olemme enenevässä määrin osallistuneet myös tukiehtojen noudattamisen tarkistamiseen. Pääasiassa työskentelen näyttöpäätteellä. Maastokäyntejä on silloin tällöin, yleensä kyse on hukkakaurasta tai korvattavan vahingon arvioinnista.

Asiakaspalvelu ja erilaisissa sidosryhmäverkostoissa toimiminen on antoisaa. Keskinäinen tiedonvaihto on tärkeää ja sen avulla pysyy edes jotenkin alan nopeatahtisen kehityksen mukana. Haasteet liittyvät valtavan infomäärän hallitsemiseen ja alueen viljelijöille olennaisen tiedon poimimiseen sekä tietysti siihen, että mitkä ovat kykymme ja mahdollisuutemme tehdä alueen viljelijöiden tarpeet ja toiveet näkyviksi toiseen suuntaan järjestelmässä.

Vapaa-ajalla yritän ehkäistä henkistä ja fyysistä kangistumista. Olen syksyn mittaan kokeillut uusia lajeja, muun muassa kuntonyrkkeilyä. Haahuilen koiran ja joskus kissankin kanssa lähimaastoissa bongailemassa luonnon ihmeitä. Kulttuuririentoihin lähden myös mielelläni!

 

Sari Raimoranta, maaseutuasiamies

Vakka-Suomen maaseutupalvelut

vehmaa.fi/maaseutupalvelut

Liittyvät aiheet

Maaseudun palvelut