Blogi
21.02.2024

Uusi JÄSMY-koordinaattori esittäytyy

Marjut Henttonen aloitti Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelman eli JÄSMY:n koordinaattorina 15.2.2024.

Aloitin Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelman eli JÄSMY:n koordinaattorina 15.2.2024 Harri Hakalan siirtyessä töihin ELY-keskusten valtakunnalliseen ilmastoyksikköön. Ennen koordinaattorin pestiä olen työskennellyt Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa luonnonmukaisen tuotannon parissa ja ollut ELY:n ilmastoryhmässä. Koulutukseltani olen maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi, ja vuosien saatossa olen päivittänyt osaamistani opiskelujen myötä lisää.

Marjut Henttonen
Marjut Henttonen

Maaseudulla ja maataloudessa tehdään jatkuvasti arvokasta ympäristö- ja ilmastotyötä. Ilmastonmuutos, päästötavoitteet ja luonnon monimuotoisuuden heikentyminen vaikuttavat siihen, että myönteisiä ympäristö- ja ilmastotoimia tarvitaan edelleen ja entistä ponnekkaammin. Järvi-Suomen alueella muun muassa JÄSMY-ohjelma luo mahdollisuuksia tähän työhön. Hyväksi todetuista ympäristötoimista voi ottaa vinkkiä esimerkiksi hankkeista, tutkimuksista, viljelijöiltä ja neuvojilta. Jokaisen panos ilmastotyössä on tärkeä ja merkityksellinen.

Positiivisten ilmasto- ja ympäristötekojen näkyväksi tekeminen on meidän kaikkien maaseututoimijoiden vastuulla. Myös JÄSMY-ohjelman kuulumisista tiedotetaan mahdollisimman monipuolisesti, joten kannattaa olla kuulolla!

Ajankohtaista JÄSMY-ohjelmasta maaseutu.fi-sivustolla

Liittyvät aiheet

Ympäristö ja ilmasto

Kommentit

4