Blogi
18.12.2023

Uusi vuosi ja uudet kujeet, nyt on mahdollisuus kommentoida maaseutuverkoston toimintasuunnitelmaa!

Vaikka vielä ollaan valmistautumassa joulun rauhaan, on pikku hiljaa aika siirtyä miettimään myös jo vuotta 2024 ja siihen liittyvää kansallisen maaseutuverkoston toimintaa. Kuluva vuosi on jälleen kerran osoittanut maaseudun kehittämisen verkostomme mahtivoimaa Euroopan areenoilla. Euroopan laajuisessa EU:n komission järjestämässä Agriculture ja Rural Inspiration Awards -kilpailussa suomalaiset kandidaatit valloittivat neljästä kilpailusarjassa kolmessa finalistipaikan, ja Korokausi-hanke kuittasi omassa sarjassaan voittopokaalin, vielä kerran onnittelut! Kilpailun yleisöäänestyksen parhaan hankkeen palkintoa pääsi jakamaan viimevuotisen vastaavan sarjan voittaja Puolangan Pessimismi-hankkeen edustaja. Ja jos katsotaan hieman historiaa, mikään muu Euroopan maa ei ole saanut aikaisemman seitsemän kilpailuvuoden aikana joka vuosi kaikkiin kilpailusarjoihin finalistiedustajaa. Taidamme olla maaseudun kehittämisen suurvalta ja siitä kiitos kuuluu teille maaseudun kehittäjille.

Tulevan vuoden maaseutuverkoston toiminnan TOP3 painopisteiksi äänestettiin syksyn maaseutuverkoston uutiskirjeessä olleen kyselyn perusteella

  1. yrittäjyys ja sukupolvenvaihdokset
  2. maatalouden ja maaseudun innovaatiot sekä
  3. nuoret ja nuoriso-Leader.

Kiitos kaikille vastaajille! Nämä teemat ovat olleet pinnalla jo tänä vuonna, ja jatkoa seuraa. Maaseutuverkoston ohjausryhmä nosti kokouksessaan vuoden 2024 toimintasuunnitelman painopiste-ehdotuksiksi muun muassa ympäristö ja ilmasto -teeman, innovaatiotoiminnan, vaikuttavuuspolkujen kehittämisen sekä huoltovarmuuden edistämisen. Mitä sinä kansallisen maaseutuverkoston osallisena haluaisit korostaa maaseutuverkoston toiminnassa vuonna 2024? Vielä on mahdollisuus vaikuttaa ja keskustella yhdessä. Tutustu maaseutuverkoston toimintasuunnitelman 2024 luonnokseen liitteineen ja kerro ajatuksesi tämän blogin kommenttipalstalla.

Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!

Liittyvät aiheet

Yhteistyö