28.06.2023 kl. 15:00 - 16:00

Närmatsdagen-Så här ordnar du ditt eget evenemang!

Den landsomfattande Närmatsdagen ordnas igen 9.9.2023. Nu kan du anmäla dig som arrangör och ordna ett jippo på Närmatsdagen! Information om Närmatsdagen - så här ordnar du ditt eget evenemang - på svenska!

Den 9.9 arrangeras en Närmatsdag i Finland (tidigare ”Köp från gården-dag). Intresset för Närmatsdagen har växt till sig för varje år, detsamma gäller antalet medverkande aktörer som också ökat för varje år. Nu är det dags igen och vi söker dig; företagare, förening, intressent eller varför inte en pop-up aktör dagens till ära, som vill delta med ditt eget evenemang som en del av förverkligandet av Närmatsdagen i Finland för år 2023.

Den 28.6 kl. 15-16 arrangeras ett webinarium där vi presenterar tanken bakom en närmatsdag samt ger tips och idéer på hur du kan delta och ordna ditt eget evenemang. Företagaren Ted Nybondas från Teiras gård har deltagit flera år i Närmatsdagen. Han berättar om varför han vill vara med och vad dagen gett honom och hans företag. Vi får också höra om det nya projektet Österbotten på tallriken/Pohjanmaa lautasella och hur gårdsbutiker mm på landet kan dra nytta av närmatsdagen. Det är projektledare Harriet Sundholm och Mats Sabel från Österbottens lantbrukssällskap som deltar med sig av sina tankar. Från Livsmedelsverket/landsbygdsnätverket deltar nätverkskoordinator Ann-Sofi Backgren med information om dagen och presenterar tillgängligt material.

Anmäl dig senast den 27.6 kl. 12 via denna länk:
https://e.eventos.fi/forms/maaseutu/8e3d022c-ed99-11ed-a018-ee6a04371b85

Program 28.6 kl. 15-16:

15:00 Närmatsdagens ABC; bakgrund, tips och idéer, material
Ann-Sofi Backgren, nätverkskoordinator, Landsbygdsnätverket

15:20 Landsbygdsföretagaren och nyttan med deltagande i närmatsdagen
Ted Nybondas, Teiras gård

15:35 Österbotten på tallriken- projektet-möjligheter för mindre gårdsbutiker
Projektledare Harriet Sundholm/Mats Sabel, ÖSL/Pro Agria

15:50 Avslutande frågor och diskussion
Ann-Sofi Backgren, Landsbygdsnätverket

Mera information:
Ann-Sofi Backgren, ann-sofi.backgren@ruokavirasto.fi