Live-tapahtuma
10.08.2023 klo 09:00 - 11:00

Esittelytilaisuus: Kumppanuusmaatalouden minitila Puutarhatila Viherkettu CSA

Vihanneksista voimaa viljelyyn, Vihannesviljely

Puutarhatila Viherkettu CSA, Lieksa                  

 Aika:                               torstai 10.8.2023 klo 9–12

Paikka:                           Yläviekintie 199, 81860 Lieksa

Ilmoittautuminen:              https://bit.ly/Viherkettu (7.8.2023 mennessä)

Vihanneksista voimaa viljelyyn -hankkeen kolmas esittelytilaisuus järjestetään Lieksassa, Viekijärvellä puutarhatila Viherkettu CSA:n kumppanuusmaatalouden minitilalla.

Paikalle saavutaan omin kyydein.

Puutarhatila Viherkettu CSA tuottaa avomaavihanneksia orgaanisesti ja perinteisin menetelmin, jatkojalostaa herkkutuotteita, järjestää matkailutapahtumia, elämyksiä ja koulutusta luonnonläheiseen elämäntapaan sekä edistää omavaraisuutta, kestävää kehitystä ja lähiruoka-ajattelua kaikessa toiminnassaan. Viherkettu on perustettu vuonna 2020 ja toimii nyt vasta toista viljelykauttaan. Viherkettu perustettiin tarjoamaan perustajilleen mahdollisuuden uusien puutarhatalouden oppien toteuttamiseen käytännössä.

Esittelytilaisuudessa pääsemme tutustumaan kumppanuusmaatalouteen eli CSA-toimintaan. Lisäksi pääsemme seuraamaan tilan valkosipulin nostoa ja tutustumaan valkosipulin kauppakunnostusmenetelmiin.

Esittelytilaisuuteen osallistuminen edellyttää ilmoittautumista. Tarkemmat ohjeet päivän kulusta ajo-ohjeineen lähetetään ilmoittautuneille. Tilaisuus on maksuton ja kohdennettu hankkeen kohderyhmälle.

Tilaisuus on osa Vihanneksista Voimaa Viljelyyn -hankkeen tapahtumasarjaa, jossa järjestetään vuoden 2023 aikana tiedonsiirto- ja esittelytilaisuuksia vihannesviljelystä kiinnostuneille. Hanketta koordinoi Riveria, ja se toteutetaan yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen sekä ProAgria Itä-Suomen kanssa.

Hankkeen sivut: www.vihannestieto.fi

Hanketta rahoittaa Pohjois-Karjalan Ely-keskus / Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 sekä Pohjois-Karjalan maaseutupalvelut, Liperin kunta.