Webinaari
30.01.2024 klo 15:00 - 16:00

Laajakaistawebinaari Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa on käynnissä laajakaistahankkeiden teemahaku. Laajakaistahankkeita esitellään webinaarissa tiistaina 30. tammikuuta.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa on käynnissä laajakaistainvestointien teemahaku 24.11.2023–31.3.2024. Laajakaistahankkeiden hakemista ja valintaperusteita esitellään tiistaina 30.1. klo 15–16 pidettävässä webinaarissa. Ilmoittaudu mukaan Webropolissa! Webinaari pidetään suomeksi, mutta esitysmateriaalit tulevat saataville myös ruotsiksi. Tilaisuus tallennetaan ja tallenne jaetaan ilmoittautuneille.

Webinaarin ohjelma:

  • Maaseuturahoituksen laajakaistainvestoinnit Varsinais-Suomessa: Johanna Mattila, kehittämispäällikkö, Varsinais-Suomen ELY-keskus
  • Laajakaistahankkeiden hakeminen ja valintaperusteet Varsinais-Suomessa: Heli Raitamäki, maksatusasiantuntija, Varsinais-Suomen ELY-keskus
  • Hankesuunnitelman tekniset vaatimukset ja hakemuksen jättäminen Hyrrään: Merja Pahkasalo, erityisasiantuntija, Ruokavirasto
  • Kysymyksiä ja keskustelua

Laajakaistainvestointeja rahoitetaan EU:n maaseuturahastosta ja kansallisista varoista sellaisille alueille, joille huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä ei markkinaehtoisesti rakennu. Varsinais-Suomessa laajakaistahankkeiden tuki on 65 % tukikelpoisista kustannuksista. Teemahaulle ei ole asetettu erillistä rahoituskiintiötä, vaan ne ovat osa hanketukien kiintiötä.

Tukea haetaan Hyrrä-asiointipalvelussa. Laajakaistojen tukihakemukset käsitellään ja ratkaistaan teemahaun päätyttyä. Tukiehdot täyttävät hakemukset arvioidaan valintaperusteiden mukaisesti.

Rakennettavan verkon tulee taata 1 Gbit/s nopeudella toimiva yhteys. Kyläverkko jää tuensaajan omistukseen ja tuensaaja sitoutuu pitämään verkon käytössä tuen ehtojen mukaisesti.

Rahoitusta laajakaistainvestointeihin voivat saada yksityis- ja julkisoikeudelliset yhteisöt, esimerkiksi kyläyhdistykset tai muut yhdistykset, kunnat, osuuskunnat ja paikallisoperaattorit.

Lisätiedot:

Heli Raitamäki, maksatusasiantuntija

heli.raitamaki@ely-keskus.fi

puh. 02950 22739

Johanna Mattila, kehittämispäällikkö

johanna.mattila@ely-keskus.fi

puh. 02950 23092

Liittyvät aiheet