Messut
09.09.2023 klo 10:00 - 14:00

Lähiruokapäivän avajaiset ja lähiruokamarkkinat Huittisissa la 9.9.23 klo 10 – 14

Tule mukaan juhlistamaan lähiruokaa Kivikylän Hullunlenkin pihamaalle syyskuussa!

Valtakunnallisen LÄHIRUOKAPÄIVÄN avajaisia vietetään Huittisissa Satakunnassa Kivikylän kotipalvaamon Hullunlenkin p-alueella lauantaina 9.9.2023 klo 10 – 14.

Hullunlenkin parkkialueelle järjestettävälle LÄHIRUOKAMARKKINOILLE ovat tervetulleita kaikki lähiruuantuottajat ja jatkojalostajat. Voit myös olla lähiruuan neuvonta-, kehittäjä-, sekä asiantuntijatoimija tai muu maatalouteen liittyvä toimija. Toivotamme tervetulleiksi myös paikallisia käsityöläisiä!

Tule myymään esim. vihanneksia, marjoja, yrttejä, hedelmiä, jauhoja, hilloja, kananmunia, lihaa, omia jatkojalosteita jne. Voit maistattaa tuotteitasi tai myydä myös valmiita ruoka-annoksia!  Ainoa ehto on, että ruoka on lähiruokaa!

Lähiruokatorilla on ohjelmaa, avajaispuheet (maakuntajohtajaa ja MMministeriä odetellaan paikalle), bändi, yleisön osallistava lähiruokavisa, lapsille mm. polkutraktori- ja keppihevoskisailua jne jne. Tapahtumassa Satakunnan Keittiömestarit ry julkistaa syksyn Taste Satakunta -menukokonaisuuden satakuntalaisista raaka-aineista ja emerita päätoimittaja Lauttakylän lehdestä Marja-Liisa Hakanen muokkaa versiosta huittislaisen menuversion.
Myös Taikayöntien lähiruokabussi (kulkee välillä Urjala-Punkalaidun-Huittinen) tulee kulkeman Kivikylän pihan kautta ko. päivänä.

Osallistuminen on ilmainen! Tarvitset oman pöydän, teltan halutessasi. Ilmoita lomakkeella tarvitsetko sähköä ja että kuinka ison alueen tarvitset. Perusalue noin 3 x 3 m.

Näytteilleasettajille tarjotaan aamukahvit.

Jos tarjoat ruokaa, huolehdit elintarvikeilmoituksista ja muista hygienia-asioista itsenäisesti. Aluella on vesipiste ja WC:t.
Kannustamme teitä myös järjestämään kävijöitä osallistavaa toimintaa osastoillanne, esim. arvontoja tms.

Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.8.2023. Ilmoittaudu ajoissa, nämä paikat viedään nopeasti.

Tästä ilmoittautumiseen: https://elomake.samk.fi/lomakkeet/14528/lomake.html

 

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Maaseutuverkoston, Huittisten kaupungin, Kivikylän Kotipalvaamo Oy:n, Lauttakylä lehden, Visit Satakunnan (Satakunnan Matkailuyrittäjät ry:n) ja SAMKin Matkailun kehittämiskeskuksen hankkeiden kanssa.

Lisätietoja: soile.vahela@samk.fi, p. 044 710 3990.

Sähköpaikkoja on rajoitetusti.