Live-tapahtuma
26.09.-28.09.2024

Maaseutuparlamentti

Maaseutuparlamentti on yhteiskunnallinen maaseututapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille maaseutujen tulevaisuuden kehittämisestä ja kansallisesta maaseutupolitiikasta kiinnostuneille.

Maaseutuparlamentti on Suomen suurin ideafestivaali

Maaseutuparlamentti järjestetään Nurmeksessa 26.–28.9.2024 paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden yhteistyönä maaseutupolitiikan neuvoston (MANE) koordinoimana.

Tervetuloa mukaan!

 

Maaseutuparlamentin tavoitteet ovat:

  1. etsiä ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi
  2. pitää huolta siitä, että eri alueiden ja väestöryhmien tarpeet huomioidaan mahdollisimman tasavertaisesti päätöksenteossa
  3. tehdä näkyväksi paikallisesti kehitettyjä ratkaisuja valtakunnallisiin haasteisiin

Maaseutuparlamentti on enemmän kuin tapahtuma. Se on herätyskello päättäjille: alueellista tasavertaisuutta pitää edistää, jotta kaikilla suomalaisilla on mahdollisuudet hyvään elämään asuinpaikasta riippumatta. Tapahtuma on myös katalyytti: haastamme yleistä ajattelua ja etsimme käytännön ratkaisuja valtakunnallisiin haasteisiin.

 

Pääteema: Uudistuvaa paikallisenergiaa

Maaseutuparlamentti häivyttää rajat kaupungin ja maaseudun välillä muistuttaen meitä kaikkia tärkeästä asiasta: toiveikas tulevaisuus tehdään yhdessä, ei yksin.

Tapahtuman pääteema Uudistuvaa paikallisenergiaa korostaa paikallisyhteisöjen merkitystä kestävän, monimuotoisen sekä tasa-arvoisen tulevaisuuden rakentamisessa.

Nostamme tapahtumassa esille paikallislähtöisiä ratkaisuja koko maata koskeviin haasteisiin ja annamme äänen maaseudulla eläville sekä työskenteleville ihmisille.

Päättäjille annamme mahdollisuuden kokea ja nähdä Suomi maaseudun näkökulmasta.

Olemme jakaneet pääteeman kolmeen polkuun:

1) Uudistava arki

Maaseutu aitona vaihtoehtona hyvälle elämälle

2) Uudistava yrittäjyys

Jokaisella pitää olla edellytykset yrittää ja menestyä

3) Uudistava kulttuuri

Rajoja rikkova yhteisö kulttuurin selkärankana

 

Save the Date!

Pidetään huoli, että se, mikä tapahtuu maaseudulla, ei jää maaseudulle. Tehdään alueellisesta tasa-arvosta totta, yhdessä.

Tervetuloa muotoilemaan uutta yhteiskuntasopimusta paikan päälle Pielisen upeiden maisemien äärelle tai virtuaalisesti.

Maaseutuparlamentti 2024, Nurmes, 26.–28.9.2024