Live-tapahtuma
07.09.2023 klo 09:00 - 12:00

Maatilan luonnon monimuotoisuus pelloilla ja laitumilla. Maastovalmennus Anttilan tilalla Orimattilassa 7.9.

Maastovalmennuksemme tarjoavat tutustumista erilaisiin maatiloihin, maatalousluonnon elinympäristöihin ja lajistoon, kuten linnustoon ja hyönteisiin. Tarjolla on asiantuntijoiden johdatuksella tärkeää asiaa luonnon monimuotoisuudesta ja sen hyödyllisistä vaikutuksista viljelyyn.

Anttilan tilalla panostetaan luonnon monimuotoisuuteen. Tilalla tiedetään, että maan multavuus ja hyvä rakenne on tärkeää, kun sään ääriilmiöt lisääntyvät. Tilalla on käytössä rotaatiolaidunnus ja eläimet pääsevät uudelle lohkolle päivittäin. Mitä hyötyä näistä on, sen saat selville maastovalmennuksessa.

Maastovalmennuksessa pääsemme tutustumaan kokonaisvaltaisesti maatilan erilaisiin luonnon monimuotoisuutta lisääviin kohteisiin. Kuljemme pelloilla, luonnonlaitumilla sekä tilakeskuksen ympäristössä. Mukana ovat hyönteisasiantuntijat Leena ja Heikki Luoto, jotka johdattelevat meidät maatilan tärkeisiin hyönteisiin kasvi- ja hyönteislajien tunnistamisen ja lähihavainnoinnin muodossa.

Maastokierroksen päätteeksi kahvitarjoilu. 

 

Varusteet: Liikumme maastovalmennuksen aikana laitumilla, pelloilla ja pellon pientareilla. Tarvitset maastossa kulkemiseen säällä kuin säällä soveltuvan vaatetuksen ja jalkineet.

 

Asiantuntijat mukana maastossa:

Leena ja Heikki Luoto, biologi, hyönteisasiantuntija

Katriina Koski,luonnon monimuotoisuus, ProAgria Etelä-Suomi

 

Maksuttomaan maastovalmennukseen mahtuu 20 osallistujaa. Ilmoittaudu 4.9. klo 15.00 mennessä.

Maastovalmennukset järjestää Lumotaito-hanke

Lisätietoja: Katriina Koski 040 148 8220

katriina.koski(at)proagria.fi