Live-tapahtuma
17.08.2023 klo 09:00 - 12:00

Miten kasvattaa luonnon monimuotoisuutta kasvinviljelytilalla. Maastovalmennus Pursilan tilalla Hausjärvellä 17.8.

Maastovalmennuksemme tarjoavat tutustumista erilaisiin maatiloihin, maatalousluonnon elinympäristöihin ja lajistoon, kuten linnustoon ja hyönteisiin. Tarjolla on asiantuntijoiden johdatuksella tärkeää asiaa luonnon monimuotoisuudesta ja sen hyödyllisistä vaikutuksista viljelyyn.

Pursilan tilalla viljellään viljoja, öljyhamppua ja palkoviljoja. Viljelyä on monipuolistettu monilajisten aluskasvien käytöllä ja kokeiltu petopenkkoja. Monimuotoisuutta tilalla lisätään omenatarhalla, joka on perustettu peltoympäristöön.

Maastokierroksellamme pääset tutustumaan erilaisiin tapoihin kasvattaa luonnon monimuotoisuutta kasvinviljelytilalla ja pohditaan yhdessä miten uuden ohjelmakauden ympäristökorvausjärjestelmää voidaan hyödyntää ja mm. monimuotoisuus kaistojen ja pölyttäjäkasvien kautta.

Hyönteisasiantuntijat Leena ja Heikki Luoto johdattelevat meidät peltoympäristön hyönteisiin kasvi- ja hyönteislajien tunnistamisen ja lähihavainnoinnin muodossa. Maastokierroksen päätteeksi kahvitarjoilu.

Tutustu tilaan täältä

 

Varusteet: Liikumme maastovalmennuksen aikana maastossa. Tarvitset kulkemiseen säällä kuin säällä soveltuvan vaatetuksen ja jalkineet.

 

Asiantuntijat mukana maastossa:

Leena ja Heikki Luoto, biologi, hyönteisasiantuntija

Laura Jäntti, peltoluonnon monimuotoisuus, ProAgria Etelä-Suomi

Katriina Koski,luonnon monimuotoisuus, ProAgria Etelä-Suomi

 

Maksuttomaan maastovalmennukseen mahtuu 20 osallistujaa. Ilmoittaudu 15.8. klo 15.00 mennessä.

Maastovalmennukset järjestää Lumotaito-hanke ja ELINA II-hanke

Lisätietoja: Katriina Koski 040 148 8220
katriina.koski(at)proagria.fi