Ruoka-alan teemaseminaarissa keskitytään elintarvikealan työvoima-, koulutus- ja osaamistarpeisiin sekä toimialan muutoksiin niin yrityksen kuin alan toimijoiden näkökulmista. Seminaarin yhteydessä julkistetaan myös elintarvikealan toimialaraportti ja pk-yritysbarometrin tuloksia.
Aika: tiistai 13.12.2022 kello 10 – 16 (aamukahvi klo 9.15 – 10.00)
Helsingissä ja verkossa: Auditorio, Pasilan virastotalo, Opastinsilta 12 B, Helsinki, 2. kerros
Kohderyhmä: Elintarvikealan ja ruokasektorin yrittäjät, kouluttajat, kehittäjät, rahoittajat ja kaikki kiinnostuneet
Ilmoittaudu: https://ty.fi/vuosiseminaari-1312
Ohjelma
9.15–10.00 Aamukahvi
10.00–12.10
Tervetuloa!
päivän puheenjohtaja erityisasiantuntija Petri Koskela, maa- ja metsätalousministeriö ja
projektipäällikkö Päivi Töyli Turun yliopiston Brahea-keskus
Työvoiman saatavuus elintarvikealalla, työ-ja elinkeinoministeriön Tiekartta-hankkeen
analyysityön tulokset
alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, työ- ja elinkeinoministeriö
Löytyykö tulevaisuudessa Suomesta työvoimaa elinkeinoalalle?
asiantuntija Rasmus Aro, Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI
Elintarvikeala – muutosjoustavaa verkostotaloutta
toimialapäällikkö Leena Hyrylä, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Arvoketjuja vahvistamalla volyymia luonnontuotealalle
toimialapäällikkö Sirkku Wacklin, Pohjanmaan ELY-keskus
Osatyökykyisten työskenteleminen elintarvikealalla
sosiaalisihteeri Kai Laaksonen, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry
Tauko ja tarjolla kahvia suolaisen kera klo 12.30 alkaen
13.00–16.00
Maailma muuttuu – millä eväillä vientimarkkinoille? Elintarvikealan kansainvälistyminen
fokuksessa
Head of Food from Finland program Esa Wrang, Business Finland
Elintarvikkeiden tuotanto- vienti- ja markkinapotentiaaliselvitys
erikoistutkija Csaba Jansik, Luonnonvarakeskus (LUKE)
Kaupan uudet liiketoimintamallit ja tulevaisuuden osaamistarpeet
KTT, dosentti Lasse Mitronen, Aalto-yliopisto
Jaloittelutauko
Uusilla konsepteilla vastuullisempaa ruokahuoltoa
toimitusjohtaja Mikko Tahkola, Fodelia Oyj
Elintarvikealan yrityksen askelmerkit kohti omistajanvaihdosta
projektipäällikkö Juha Tall, SeAMK, Maaseutuyritysten omistajanvaihdospalvelut (MOP-hanke)
Elintarvikealan kasvuyrityksen näkemyksiä osaavan työvoiman saatavuuteen
toimitusjohtaja Nikolas Jokisalo, Poikain Parhaat
Työvoima- koulutus- ja osaamistarpeiden ennakointi – Osaamisen ennakointifoorumi
opetusneuvos Ilpo Hanhijoki, Opetushallitus
16.00 Tilaisuus päättyy
Järjestäjät pidättävät oikeudet ohjelman muutoksiin.