Monipaikkainen tapahtuma
13.12.2022 klo 10:00 - 16:00

Osaajien Ruoka-Suomi

Ruoka-alan teemaseminaarissa keskitytään elintarvikealan työvoima-, koulutus- ja osaamistarpeisiin sekä toimialan muutoksiin niin yrityksen kuin alan toimijoiden näkökulmista. Seminaarin yhteydessä julkistetaan myös elintarvikealan toimialaraportti ja pk-yritysbarometrin tuloksia.

Aika: tiistai 13.12.2022 kello 10 – 16 (aamukahvi klo 9.15 – 10.00)

Helsingissä ja verkossa: Auditorio, Pasilan virastotalo, Opastinsilta 12 B, Helsinki, 2. kerros

Kohderyhmä: Elintarvikealan ja ruokasektorin yrittäjät, kouluttajat, kehittäjät, rahoittajat ja kaikki kiinnostuneet

Ilmoittaudu: https://ty.fi/vuosiseminaari-1312

Ohjelma

9.15–10.00 Aamukahvi

10.00–12.10

Tervetuloa!
päivän puheenjohtaja erityisasiantuntija Petri Koskela, maa- ja metsätalousministeriö ja
projektipäällikkö Päivi Töyli Turun yliopiston Brahea-keskus

Työvoiman saatavuus elintarvikealalla, työ-ja elinkeinoministeriön Tiekartta-hankkeen
analyysityön tulokset
alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, työ- ja elinkeinoministeriö

Löytyykö tulevaisuudessa Suomesta työvoimaa elinkeinoalalle?
asiantuntija Rasmus Aro, Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI

Elintarvikeala – muutosjoustavaa verkostotaloutta
toimialapäällikkö Leena Hyrylä, Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Arvoketjuja vahvistamalla volyymia luonnontuotealalle
toimialapäällikkö Sirkku Wacklin, Pohjanmaan ELY-keskus

Osatyökykyisten työskenteleminen elintarvikealalla
sosiaalisihteeri Kai Laaksonen, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry

Tauko ja tarjolla kahvia suolaisen kera klo 12.30 alkaen

13.00–16.00

Maailma muuttuu – millä eväillä vientimarkkinoille? Elintarvikealan kansainvälistyminen
fokuksessa
Head of Food from Finland program Esa Wrang, Business Finland

Elintarvikkeiden tuotanto- vienti- ja markkinapotentiaaliselvitys
erikoistutkija Csaba Jansik, Luonnonvarakeskus (LUKE)

Kaupan uudet liiketoimintamallit ja tulevaisuuden osaamistarpeet
KTT, dosentti Lasse Mitronen, Aalto-yliopisto

Jaloittelutauko

Uusilla konsepteilla vastuullisempaa ruokahuoltoa
toimitusjohtaja Mikko Tahkola, Fodelia Oyj

Elintarvikealan yrityksen askelmerkit kohti omistajanvaihdosta
projektipäällikkö Juha Tall, SeAMK, Maaseutuyritysten omistajanvaihdospalvelut (MOP-hanke)

Elintarvikealan kasvuyrityksen näkemyksiä osaavan työvoiman saatavuuteen
toimitusjohtaja Nikolas Jokisalo, Poikain Parhaat

Työvoima- koulutus- ja osaamistarpeiden ennakointi – Osaamisen ennakointifoorumi
opetusneuvos Ilpo Hanhijoki, Opetushallitus

16.00 Tilaisuus päättyy

Järjestäjät pidättävät oikeudet ohjelman muutoksiin.