Webinaari
12.12.2023 klo 09:00 - 11:00

Rahoitusta ravinteiden kierrätykseen -webinaari

Maatalouden ravinteiden tehokas kierrätys vahvistaa Suomen ruokaturvaa ja ravinne- ja energiaomavaraisuutta sekä parantaa vesistöjen tilaa. Tule mukaan kuulemaan ravinnekierrätyksen rahoitusmahdollisuuksista ja tutustumaan toteutuneisiin hankkeisiin.

Rahoitusta ravinteiden kierrätykseen -webinaari

Ravinteiden kierrätys on kiertotalouden keskeinen osa, joka parantaa Suomen ruokaturvaa, ravinne- ja energiaomavaraisuutta sekä vesistöjen tilaa. Ravinteiden kierrätyksen avulla maa- ja metsätalouden, kalastuksen ja muun tuotannon ylijäämäbiomassoista saadaan talteen arvokkaita ravinteita, joita voidaan hyödyntää uudelleen lannoitteina tai muina tuotteina.

Tervetuloa kuulemaan ravinnekierrätyksen rahoitusmahdollisuuksista. Tilaisuudessa ovat esillä maa- ja metsätalousministeriön Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma (RKKO) ja Ravinnekiertotuki. Lisäksi kokeiluohjelmasta rahoitusta saaneet toimijat esittelevät hankkeitaan.

Ohjelma

  • Tilaisuuden avaus, erityisasiantuntija Sanna Tikander, maa- ja metsätalousministeriö
  • Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelman rahoitusmahdollisuudet, asiantuntija Anja Norja, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
  • Ravinnekiertotuki, projektipäällikkö Olli Salo, Varsinais-Suomen ELY-keskus
  • Ravinnelaskenta matemaattisin keinoin -hankkeet, 3E Energy Oy, Mari Tuomaala
  • Kananmunantuotannon lanta ja muut sivutuotteet luomulannoitteiksi & investointi uuteen kierrätyslannoitetehtaaseen -hankkeet, Fertilex Oy, Henrik Lindegrén
  • Ravinteiden erottelu kalateollisuuden jätevesistä sähkökemiallisella Flocon-menetelmällä, Flocon Technologies Oy, Sirkku Rönkä
  • Biohiilialan edistämishanke, Bioenergia ry, Niina Välinen
  • Loppukeskustelu

Tilaisuuden järjestää maa- ja metsätalousministeriön rahoittama ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen hallinnoima valtakunnallinen Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma.

Ilmoittaudu mukaan 11.12.2023 klo 9.00 mennessä tämän linkin takaa. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki tilaisuutta edeltävänä päivänä.

Webinaari nauhoitetaan. Tallenne ja esitysmateriaalit jaetaan ilmoittautuneille tilaisuuden jälkeen.

Lue lisää

Tutustu Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmaan (ely-keskus.fi)

Tutustu Ravinnekiertotukeen (mmm.fi)