Webinaari
22.08.2023 klo 13:00 - 15:00

Robotiikan mahdollisuudet vihannesviljelyssä

Vihanneksista voimaa viljelyyn -hankkeen infotilaisuus: Robotiikan mahdollisuudet vihannesviljelyssä

Robotiikan mahdollisuudet vihannesviljelyssä 

Aika                               22.8.2023 klo 13–15

Paikka                           Teams

Ilmoittautuminen     https://bit.ly/robotikka220823          

Maanviljelyssä käytettyjen laitteiden äly kasvaa ja robotiikka sekä tekoäly tekevät tuloaan kaupallisille tiloille. Luonnonvarakeskus on mukana kehittämässä robotiikka, sekä tutkimassa robotiikan ja tekoälyn mahdollisuuksia maataloudessa. Robotiikkaa ja droneja hyödyntäviä menetelmiä on kehitetty kasvintuotantoon sekä viljan, nurmen että puutarhakasvien tuotantoon.

Mitä, jos aurinkopaneeleilla toimiva robotti kylväisi vihannessatoa ja torjuisi rikkoja haraamalla? Tai hyödyntämällä tekoälyä pystyttäisiin sääennusteiden mukaan ennustamaan kasvuston kasvua ja tekemään toimenpidesuunnitelmien ajoitusta älykkäämmin.

Tule kuulemaan tutkimuksesta ja tutkimushankkeissa saadusta kokemuksista sekä keskustelemaan, kuinka robotiikkaa, tekoälyä, aurinkovoimaa ja digitaalisia kaksosia voitaisiin hyödyntää vaikkapa vihannesviljelyssä.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Asiantuntijana erikoistutkija Juha Backman, Luonnonvarakeskus

Lisätiedot:
Susanne Heiska, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
029 532 3861, susanne.heiska@luke.fi

Tilaisuus on osa Vihanneksista Voimaa Viljelyyn -hankkeen tapahtumasarjaa, jossa järjestetään vuoden 2023 aikana tiedonsiirtotilaisuuksia vihannesviljelystä kiinnostuneille. Hanketta koordinoi Riveria, ja se toteutetaan yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen sekä ProAgria Itä-Suomen kanssa. Hanketta rahoittaa Pohjois-Karjalan Ely-keskus / Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 sekä Pohjois-Karjalan maaseutupalvelut, Liperin kunta.

Hankkeen verkkosivut: www.vihannestieto.fi