Live-tapahtuma
16.04.2024 klo 19:15 - 20:00

Suuri SPV-ilta (Maatilayritysten omistajavaihdokset)

Tulevaisuus kasvaa maalla- tapahtumasarjan tilaisuudet ovat suunnattuja erityisesti korkeakouluopiskelijoille, mutta kaikki teemoista kiinnostuneet ovat tapahtumiin tervetulleita. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

**********

Kolmen pitkän linjan ammattilaisen näkökulma onnistuneen omistajavaihdoksen toteuttamiseen maatilayrityksessä.

lta jakautuu kahteen teemaan – asiantuntijuuden pohtimiseen ja toisaalta parhaisiin vinkkeihin omistajavaihdosten toteutuksessa. Tarkastelussa perhesuhteet, verotus ja neuvonta. Tule paikan päälle juttelemaan asiantuntijoiden kanssa ennen ja jälkeen keskustelun tai hyppää linjoille kuuntelemaan asiantuntijoiden alustuksia ja jutustelua.

Illan asiantuntijat:

Verotus ja edunvalvonta: Timo Sipilä, MTK:n verojohtaja tuo iltaan asiantuntijuutensa monet kasvot – miten välttää verotuksen sudenkuopat omistajavaihdoksissa, entä mikä on oma asiantuntijarooli MTK:n verojohtajana omistajavaihdoksia pohdittaessa? Tarjolla siis verovinkit ja katsaus siihen, mitä edunvalvonta käytännössä työnä on.

Sosiaaliset riskit, tutkimus: Minna Mattila-Aalto, Työtehoseuran tutkimuspäällikkö tarkastelee omistajavaihdosta tutkijan silmin – Minna on jo pidempään tutkinut perheen sisäisen keskustelun systematisointia ja omistajavaihdoksiin liittyen sosiaalisten riskien välttämistä.

SPV:n käytännön toteutus, neuvonta: Kyösti Laajalahti toimii omistusjärjestelyiden erityisasiantuntijana ProAgria Itä-Suomessa. Kyöstillä on maatilojen omistajavaihdosten käytännön toteutuksesta ja asiantuntijayhteistyöstä kokemusta 80-luvulta lähtien. Nykyisin Kyösti tekee edelleen myös itse omistajavaihdoksiin liittyvää neuvontaa, mutta myös tukee ja kouluttaa muita neuvojia ProAgriassa.