Vihanneksista voimaa viljelyyn -hankkeen infotilaisuus: Vihannesten varastointi, esikäsittely, pakkaaminen ja kauppakunnostus
Vihannesten varastointi, esikäsittely, pakkaaminen ja kauppakunnostus
Aika 3.10.2023 klo 12–15
Paikka Teams
Ilmoittautuminen https://bit.ly/Varastointi
Kuinka suunnitellaan ja toteutetaan sadonkorjuun jälkeen avomaan vihannesten varastointi ja käsittely maatilalla? Vihanneksista Voimaa Viljelyyn hankkeen Webinaarissa asiantuntijat ja laitetoimittajat kertovat periaatteista, käytännöistä sekä ratkaisuista.
Ohjelma:
Vihannesvarastoinnista maatiloilla – periaatteet ja käytännöt, Dennis Grönroos, DG Växt
Vihannesvarastojen kylmätekniikka, Tuomas Naskali, A-duo Oy
Viljelijän puheenvuoro, Jaakko Räsänen
Avomaan vihannesten esikäsittelystä ja jatkojalostuksesta, Maarit Mäki, Luke
Laiteratkaisut juuresten ja kaalikasvien jatkojalostukseen – kuorinnasta, kauppatuotteeksi saakka, Anita Keskikoivisto, Forsfood
Kommenttipuheenvuoro, Terhi Suojala-Ahlfors, Luke
Lisätiedot:
Susanne Heiska, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
029 532 3861, susanne.heiska@luke.fi
Tilaisuus on osa Vihanneksista Voimaa Viljelyyn -hankkeen tapahtumasarjaa, jossa järjestetään vuoden 2023 aikana tiedonsiirtotilaisuuksia vihannesviljelystä kiinnostuneille. Hanketta koordinoi Riveria, ja se toteutetaan yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen sekä ProAgria Itä-Suomen kanssa.
Hanketta rahoittaa Pohjois-Karjalan Ely-keskus / Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 sekä Pohjois-Karjalan maaseutupalvelut, Liperin kunta.
Hankkeen verkkosivut: www.vihannestieto.fi