Blogi
07.03.2023

SPRING’23 – Virittäydy uuden äärellä

Etsitkö sopivaa jatkorahoitusta hanketuotoksen eteenpäin viemiseksi? Voisitko tuoda omaa asiantuntemustasi mukaan kansalliseen tai kansainväliseen verkostoon? Oletko avoin uudelle yhteistyölle? Jos vastasit ”kyllä” johonkin yllä olevista kysymyksistä, kutsun sinua mukaan SPRING ’23 -tapahtumaan.

AgriHubin AKIS-yhteistyöryhmä totesi viime vuoden lopulla, että suomalaisen maaseudun, maatalouden ja ruokasektorin toimijoiden yhteistyötä on vahvistettava ja onnistumisia kansainvälisissä rahoituksissa parannettava. Toisaalta toimijakentältä on noussut esiin tarpeita saada tietoa erilaisista jatkorahoituksista hanketuotosten jatkokehittämiseksi.

Näistä tarpeista syntyi SPRING ’23, jonka tavoitteena on tuoda kootusti esille erilaisia rahoitusmahdollisuuksia TKI-toimijoiden tarpeisiin: olitpa tutkija, startup lähtökuopissa, yrittäjä tai hankkeen projektipäällikkö puskemassa innovaation kehitystyötä eteenpäin, tapahtumassa kuulet rahoituksista TKI-polun eri vaiheisiin. Polun varrella törmää myös aina uusiin haasteisiin ja joskus omakin työaika voi olla kortilla. Tällöin uusi yhteistyö voi tarjota onnistumisen avaimet jatkoon.

”Olitpa tutkija, startup lähtökuopissa, yrittäjä tai hankkeen projektipäällikkö puskemassa innovaation kehitystyötä eteenpäin, tapahtumassa kuulet rahoituksista TKI-polun eri vaiheisiin.”

Maailman muuttuminen ja muutoksiin sopeutuminen vaatii nopeaa reagointikykyä, kumppanuuksia sekä rahallisia panostuksia. Keskeistä on kuitenkin toiminnan elinkeinolähtöisyys. Kehitettävien ratkaisujen on lopulta oltava myös kannattavia, jotta ne voivat tarjota realistisia vaihtoehtoja yrittäjillemme. Onnistumiseen tarvitaan yhteistyötä ja avointa vuoropuhelua – loppukäyttäjiä mukaan kehittämään ja pilotoimaan sekä ennen kaikkea tuomaan elinkeinon realiteetteja esiin. Hankemuodoissa yleistyvät innovaatioryhmät, living labit ja demotilaverkostot tuovat alan toimijoita yhteen.

“Uusia rahoitusmuotoja on tärkeää hyödyntää – ne tuovat toimintatapoja ja välineitä viedä maatalouttamme ja sen kannattavuutta eteenpäin”, kannustaa AgriHubin koordinaattori Susanna Lahnamäki-Kivelä ja toivottaa kaikki tervetulleiksi tapahtumaan.

Tapahtuma järjestetään AgriHubi – maatilayritysten osaamisverkoston yhteistyönä. Keskeisiä toimijoita tapahtuman takana ovat maaseutuverkosto, ProAgria, MTK, Ruokavirasto sekä luonnonvara-alan ammattikorkeakoulut.

Tapaammehan Tampereella!

– Innovaatiovalmentaja Tuija Kallio, Maaseutuverkostoyksikkö

Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä.

Liittyvät aiheet

DIH
Innovaatiot
Kannattavuus
Kansainvälisyys
Koulutus
Maatalous
Markkinat
Osaaminen
Yhteistyö